ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιτσιλής: Σε λίγες ώρες ανοίγει η πλατφόρμα για 24-48 δόσεις

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε για την υπόθεση
Πιτσιλής: Σε λίγες ώρες ανοίγει η πλατφόρμα για 24-48 δόσεις

Πιτσιλής: Σε λίγες ώρες ανοίγει η πλατφόρμα για τις 24-48 δόσεις

Ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. ανέφερε πως στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής και του Υπ. Οικονομικών είναι η ηλεκτρονική διαβίβαση των παραστατικών εσόδων να ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2020 και από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους να ξεκινήσει ο χαρακτηρισμός των εξόδων από την πλευρά του λήπτη.

Τι προβλέπει η νέα πάγια ρύθμιση

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ο ΕΝΦΙΑ ή ο ΦΠΑ μπορούν να ρυθμιστούν σε 24 δόσεις. Σε 48 δόσεις μπορούν να ενταχθούν οι οφειλέτες έκτακτων οφειλών, όπως ο φόρος κληρονομιάς ή τα πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις τακτικές οφειλές των 24 δόσεων δεν απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια. Αντίθετα, για τις έκτακτες οφειλές, οι δόσεις ρυθμίζονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Αναλυτικά, θα λαμβάνεται υπ’ όψιν ο μέσος όρος του συνολικού εισοδήματος τα τελευταία τρία φορολογικά έτη πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, καθώς και το συνολικό εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση εφόσον αυτό είναι μεγαλύτερο.

Ποιοι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν

Η εξόφληση των οφειλών σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις επιβαρύνεται με πιο «αλμυρό» επιτόκιο, αλλά όσοι είναι συνεπείς στη ρύθμιση μέχρι το τέλος θα επιβραβεύονται με μπόνους επιστροφής του 25% των τόκων με τους οποίους επιβαρύνθηκε η ρυθμισμένη οφειλή τους.

Από τις 26 Φεβρουαρίου που θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες της νέας πάγιας ρύθμισης οι φορολογούμενοι θα μπορούν εξοφλήσουν:

Σε έως 24 μηνιαίες δόσεις τον φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Όλα τα παλαιά χρέη προς την εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Όλα τα νέα χρέη προς την εφορία, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιτσιλής: Σε λίγες ώρες ανοίγει η πλατφόρμα για 24-48 δόσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.