ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατφόρμα εμβολιασμού 75-79: Έτσι κλείνετε ραντεβού! Αναλυτικές οδηγιες

Πλατφόρμα εμβολιασμού 75-79: Από σήμερα Παρασκευή ανοίγει η Πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 75-79 κατά του Κορονοϊού.
Πλατφόρμα εμβολιασμού 75-79: Έτσι κλείνετε ραντεβού! Αναλυτικές οδηγιες

Πλατφόρμα εμβολιασμού 75-79: Από σήμερα Παρασκευή ανοίγει η Πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 75-79 κατά του Κορονοϊού.

Πλατφόρμα εμβολιασμού 75-79: Από σήμερα Παρασκευή ανοίγει η Πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 75-79 κατά του Κορονοϊού. Η πλατφόρμα εμβολιασμού όσον αφορά τις ηλικίες από 75 ως 79 ετών κατά του Κορονοϊού ανοίγει από σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγες μέρες, πιο συγκεκριμένα από τις 15 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τη Δευτέρα (15/2) ξεκινούν οι εμβολιασμοί και για τα άτομα 60 – 64 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς μέσω της σχετικής πλατφόρμας κλείνονται ήδη τα ραντεβού από την Τετάρτη.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα σύστημα παράλληλων εμβολιασμών με τα εμβόλια της Pfizer για τις ηλικίες από 75 ετών και πάνω, και με τα εμβόλια της AstraZeneca για την πληθυσμιακή ομάδα 60 – 64 ετών.

Οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες (60-64 και 75-79 ετών) αναμένεται να καλυφθούν εντός του Μαρτίου και συνολικά να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.500.000 εμβολιασμοί. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για αυτήν την ομάδα πολιτών, σειρά παίρνει ο εμβολιασμός των νεότερων ατόμων (ηλικίες 18-59 ετών) με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Εξάλλου, τον Φεβρουάριο αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών, με την ενεργοποίηση περισσοτέρων από 750 εμβολιαστικών κέντρων και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, ενώ εντός του μήνα, τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Πώς να κλείσετε ραντεβού

Για το «κλείσιμο» ραντεβού, οι επιλογές για τους πολίτες είναι μέσω γραπτού μηνύματος, μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ, ή μέσω της σχετικής πλατφόρμας, στη σελίδα emvolio.gov.gr.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.

Από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ.
Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο.
Ραντεβού μέσω πλατφόρμας

Αφού οι πολίτες ελέγξουν τη δυνατότητα και προτεραιότητα εμβολιασμού, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού.

Συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που εξυπηρετεί για την πρώτη δόση του εμβολίου. Στην οθόνη εμφανίζεται πίνακας με τις κοντινές ημερομηνίες στην επιλεγμένη και οι ζώνες ώρας μαζί με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει, δηλαδή πράσινο για πολλά διαθέσιμα ραντεβού, κίτρινο για αρκετά, πορτοκαλί για λίγα και γκρι για μη διαθέσιμα ραντεβού.

Αφού επιλέξουν ποια ζώνη ώρας τους εξυπηρετεί, επαναλαμβάνουν τη διαδικασία και για το δεύτερο ραντεβού: πρώτα εμβολιαστικό κέντρο, μετά ημερομηνία και τέλος ζώνη ώρας. Στο δεύτερο ραντεβού το σύστημα δεν επιτρέπει την επιλογή σε ημερομηνίες πέρα από την ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων.

Όταν γίνει η επιλογή των στοιχείων και των δύο ραντεβού, στην οθόνη εμφανίζονται όλα τα στοιχεία και των δύο ραντεβού για τελικό έλεγχο και επιβεβαίωση.

Μετά την οριστική επιβεβαίωση, εμφανίζεται η σελίδα επιτυχούς ολοκλήρωσης, με τα στοιχεία των ραντεβού, τον κωδικό εμβολιασμού και ένα QR code. Εκτυπώστε τη σελίδα ή σημειώστε τον κωδικό εμβολιασμού.

Με αυτόν τον κωδικό και την ταυτότητα, οι πολίτες πηγαίνουν στο ραντεβού και εμβολιάζονται.

Άυλη συνταγογράφηση μέσω SMS

Αν είναι κάποιος εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβει μέσα στις επόμενες ώρες δύο SMS που θα περιέχουν κωδικό εμβολιασμού, ημέρα, ώρα και τόπο για το ραντεβού. Αυτά είναι τα στοιχεία της προ-κράτησης με βάση τα στοιχεία που είναι δηλωμένα στην άυλη συνταγογράφηση.

Σε αυτά τα μηνύματα αναγράφεται ένας κωδικός, τον οποίο στέλνει μέσα σε 72 ώρες στο 13034, εφόσον το ραντεβού είναι επιθυμητό για εκείνον.

Εάν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει την προ-κράτηση μέσα στις 72 ώρες ή αν τα στοιχεία που προτείνονται δεν τον εξυπηρετούν, τότε ακολουθεί τη διαδικασία που θα έκανε αν δεν ήταν εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, δηλαδή είτε με φυσική παρουσία, είτε ηλεκτρονικά.

Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το 13034 για την προκράτηση ραντεβού, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται και τέλος λαμβάνουν άμεσα απάντηση από το EMVOLIO σχετικά με την επιτυχή επιβεβαίωση.

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να το τροποποιήσουν το προκρατημένο ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Πώς αλλάζουν τα ραντεβού

Τα ραντεβού αλλάζουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κλείνονται, δηλαδή σε φαρμακείο, ΚΕΠ και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Αλλαγή ραντεβού μπορεί να γίνει μια φορά και τρεις μέρες πριν από το ορισμένο ραντεβού.

Φαρμακεία και ΚΕΠ

Οι πολίτες, που θα μεταβούν σε ένα φαρμακείο ή στα ΚΕΠ, για να κλείσουν το ραντεβού για το εμβόλιο, πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αφού λάβουν τον κατάλληλο κωδικό, πηγαίνουν με αυτόν τον κωδικό και την ταυτότητά τους στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το ΑΜΚΑ σας

Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi).

Μετά τη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τηλεθέαση 12/2: Τρεις σειρές «κονταροχτυπήθηκαν» – Πρωτιά για το «Έρωτας με διαφορά»

Survivor 12/2: Τζεημς Καφετζής όταν κέρδισε ο Ηλίας Μπόγδανος! «Σιγά βρε μαλ@#@»! Θα γίνει χαμός με τον Spiderman…(vids)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλατφόρμα εμβολιασμού 75-79: Έτσι κλείνετε ραντεβού! Αναλυτικές οδηγιες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.