ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατεία Ομονοίας-Απίστευτο: Ξεχείλισαν τα νερά

Οι εργάτες πιάνουν και πάλι… δουλειά στην Πλατεία Ομονοίας, αφού μία κακοτεχνία κάτω από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου έκανε τα νερά να ξεχειλίζουν και να πέφτουν στο πλακόστρωτο. Προβλήματα στην ανακαινισμένη Πλατεία Ομονοίας, εκεί όπου ένα μήνα μετά τα εγκαίνια, οι εργάτες πιάνουν και πάλι δουλειά για να διορθώσουν την κακοτεχνία, η οποία ήταν αφορμή...
Πλατεία Ομονοίας-Απίστευτο: Ξεχείλισαν τα νερά

Οι εργάτες πιάνουν και πάλι… δουλειά στην Πλατεία Ομονοίας, αφού μία κακοτεχνία κάτω από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου έκανε τα νερά να ξεχειλίζουν και να πέφτουν στο πλακόστρωτο.

Προβλήματα στην ανακαινισμένη Πλατεία Ομονοίας, εκεί όπου ένα μήνα μετά τα εγκαίνια, οι εργάτες πιάνουν και πάλι δουλειά για να διορθώσουν την κακοτεχνία, η οποία ήταν αφορμή για να ξεχειλίζουν νερά και να γεμίζουν ρυάκια το πλακόστρωτο.

Τα συνεργεία των εργολάβων ξήλωσαν τις πλάκες πεζοδρομίου γύρω από τη βάση του γλυπτού, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα αυλάκι που θα μπορεί να συγκρατεί τα νερά που υπερχειλίζουν.

Το γλυπτό του Γεώργιου Ζογγολόπουλου έχει την επωνυμία «Πεντάκυκλο» και ένα βιογραφικό με αρκετές περιπέτειες. Τοποθετήθηκε στην Ομόνοια λίγο μετά την πρώτη του παρουσίαση στην Μπιενάλε της Βενετίας του 2001 αλλά έκτοτε λειτούργησε ελάχιστα καθώς πάντοτε δημιουργούσε πρόβλημα η ροή των υδάτων που κυλούν από ύψους 15 μέτρων.

Με αφορμή τις εργασίες συνολικής αναδιαμόρφωσης της Πλατείας, ο Δήμος Αθηναίων μελέτησε τις κινήσεις που θεώρησαν απαραίτητες ώστε το υδροκινητικό γλυπτό να επιστρέψει στη ζωή. Οι πέντε σιδερένιοι κύκλοι μπήκαν όντως σε κίνηση το βράδυ της 14ης Μαΐου όταν έγιναν τα εγκαίνια που ανάγκασαν τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να παραδεχτεί το λάθος για τον συνωστισμό που προέκυψε.

Κάπως έτσι, έναν μήνα μετά ξεκίνησαν τα έργα διόρθωσης της κακοτεχνίας με την ελπίδα, μαζί με το πρόβλημα της υπερχείλισης να βρεθεί λύση και για αυτά τα όρθια κομμάτια μαρμάρου που φαίνονται στη φωτογραφία. Στα σημεία που αυτά καταλήγουν χαμηλά προς το πλακόστρωτο, προεξέχουν με τρόπο τέτοιο που κάποιοι από τους περαστικούς σκόνταψαν πάνω τους και κινδύνεψαν να πέσουν μέσα στα νερά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλατεία Ομονοίας-Απίστευτο: Ξεχείλισαν τα νερά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.