ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατεία Βαρνάβα: Διαμαρτυρία για την παρουσία αστυνομικών

Δεν είναι λίγα τα κορονοπάρτι που έχουν γίνει στην πλατεία Βαρνάβα τον τελευταίο καιρό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες να υπάρχει έντονη αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Αυτό οδήγησε σε μία δυσφορία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν αντίθετοι με τη συγκεκριμένη απόφαση και έτσι την Κυριακή (18/4) είχαμε στην...
Πλατεία Βαρνάβα: Διαμαρτυρία για την παρουσία αστυνομικών

Δεν είναι λίγα τα κορονοπάρτι που έχουν γίνει στην πλατεία Βαρνάβα τον τελευταίο καιρό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες να υπάρχει έντονη αστυνομική δύναμη στην περιοχή.

Αυτό οδήγησε σε μία δυσφορία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν αντίθετοι με τη συγκεκριμένη απόφαση και έτσι την Κυριακή (18/4) είχαμε στην πλατεία Βαρνάβα διαμαρτυρία από δεκάδες άτομα για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Ανάμεσα σε αυτά κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη της ομάδας «ΟΔΟΣ» που περιφρουρούν το χώρο έχουν λάβει εντολή να μην εμπλακούν με τους διαδηλωτές. Έτσι αυτό που έκαναν ήταν να παρατηρούν από κοντινή απόσταση τα όσα διαδραματίζονται εντός της πλατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Παγκρατίου. Σε αυτή ζητάει από την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και κάνει έκκληση στους πολίτες να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό. Φέρει ακέραια ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί σήμερα στο Παγκράτι με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την πλατεία Βαρνάβα.

Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περιστατικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός, για να μην κουνιέται φύλλο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλατεία Βαρνάβα: Διαμαρτυρία για την παρουσία αστυνομικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.