ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Τον «στόλισαν» οι υγειονομικοί έξω από το υπουργείο – Επιμένει τιμωρητικά για αναστολή όλο το 2022!

Οργή, συνθήματα και γουχαρίσματα από τους αδικημένους υγειονομικούς, ενώ ο Θ. Πλεύρης δεν καταδέχθηκε καν να τους μιλήσει.
Πλεύρης: Τον «στόλισαν» οι υγειονομικοί έξω από το υπουργείο – Επιμένει τιμωρητικά για αναστολή όλο το 2022!

Μια καλή «γεύση» από την αγανάκτηση των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή πήρε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Με σχεδόν 17.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ από την πανδημία (σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ), με νομοσχέδια αποδόμησης της δημόσιας υγείας και με 5.000 υγειονομικούς εκδιωγμένους από ένα (ήδη) διαλυμένο ΕΣΥ, ο κ. Πλεύρης διανύει μια καταστροφική υπουργική θητεία που μοιραίο ήταν να αντιμετωπιστεί με οργή.

Στο «κόκκινο» ήταν η ένταση από όσα διαδραματίστηκαν χθες έξω από το υπουργείο Υγείας, με εκατοντάδες υγειονομικούς που βρίσκονται στην ανέχεια λόγω των ανήθικων αποφάσεων της κυβέρνησης, να φωνάζουν με ένα στόμα συνθήματα όπως: «παραιτήσου», «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη», «δεν είναι ο ιός, είναι ο φασισμός» και «νύχτα και μέρα θα είμαστε εδώ πέρα».

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Θάνος Πλεύρης διατελεί τόσο… επιτυχημένη θητεία, που δεν είχε το σθένος ούτε καν να εμφανιστεί και να ανταλλάξει δυο κουβέντες με το πλήθος, και χρειαζόταν μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ για να τον φυλάει. Άλλωστε είναι ο ίδιος που συχνά – πυκνά δηλώνει με… υπερηφάνεια πως είναι δική του εισήγηση να απολυθούν οι υγειονομικοί από το ΕΣΥ.

Όταν μάλιστα έγινε αντιληπτός για λίγο από το συγκεντρωμένο πλήθος, έσπευσε γρήγορα να κρυφτεί. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των υγειονομικών ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό ώστε να υπάρξει συζήτηση. Όπως αποκάλυψε στο Alert εχθές ο ψυχίατρος Γιώργος Σύρπης, ο κ. Πλεύρης ήταν (για άλλη μια φορά) αρνητικός και μετέφερε μέσω τρίτου πως εμμένει στην απόφαση του, ότι οι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή εργασίας (δηλαδή σε καθεστώς εργασιακής «ομηρίας» και επιβαλλόμενης φτώχειας) τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022!

Επιπροσθέτως ο κ. Σύρπης ισχυρίστηκε πως ο υπουργός Υγείας στο τέλος έφυγε με κρυφό τρόπο από την πίσω πόρτα του υπουργείο, φορώντας κράνος (!), ενώ μέχρι και τις 5-6 το απόγευμα τον περίμεναν υγειονομικοί για να του μεταφέρουν τα αιτήματα τους.

Μόνο σοβαρότητα δεν δείχνει αυτή η εικόνα για ένα κράτος, ο υπουργός Υγείας να κρύβεται και να εξαφανίζεται από «πίσω πόρτες», μη έχοντας το πολιτικό θάρρος να συνομιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους που η ίδια η κυβέρνηση τους τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια.

Υγειονομικοί που πέρυσι τους… χειροκροτούσε και τους αποκαλούσε ήρωες το Μαξίμου, σήμερα αντιμετωπίζονται από τον Θάνο Πλεύρη σαν «ενοχλητική» ομάδα ανθρώπων. Είναι τόσο παρακμιακή η στάση της κυβέρνησης, που δεν μπορούν να φερθούν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια ούτε σε ανθρώπους που αδικούν κατάφορα και τους καταδικάζουν σε εξαθλίωση.

 

Δείτε την «θερμή υποδοχή» των υγειονομικών στον υπουργό Υγείας:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλεύρης: Τον «στόλισαν» οι υγειονομικοί έξω από το υπουργείο – Επιμένει τιμωρητικά για αναστολή όλο το 2022!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.