ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλοία: Προωθείται πρωτόκολλο αύξησης στην πληρότητα

Διαβάστε τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη για το νέο πρωτόκολλο
Πλοία: Προωθείται πρωτόκολλο αύξησης στην πληρότητα

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε με δηλώσεις του πως ήδη εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία.

«Το πρωτόκολλο συντάχθηκε σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ξεκινάμε με ένα πρωτόκολλο 50% και για όσα πλοία έχουν καμπίνες 55%. Λέω ξεκινάμε διότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή θα αναθεωρηθεί. Όποτε καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να πάμε όλη τη θερινή περίοδο με ένα πρωτόκολλο 50%», τόνισε.

«Βρεθήκαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν αναγκαστήκαμε να επιδοτήσουμε ουσιαστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις» τόνισε μιλώντας στον Real FM.

«Ετοιμάζουμε μία πρόταση προς την ευρωπαϊκή επιτροπή για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους. Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες σταδιακά, την κατάλληλη στιγμή και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων διότι από ότι φαίνεται τα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε σε μία σταδιακή αύξηση του πρωτοκόλλου», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης

Αναφερόμενος στην ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε:

«Πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν και με κοινωνική υπευθυνότητα και με σύνεση. Μην ξεχνάμε ότι χθες ήδη ανακοινώθηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης και της ακτοπλοΐας με τη μείωση του ΦΠΑ. Επομένως όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και χθες με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού βοηθούν έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκράτηση των τιμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κρίση – success story – κανονικότητα»: ένα διαχρονικό παραμύθι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλοία: Προωθείται πρωτόκολλο αύξησης στην πληρότητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.