ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρες: Ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr – Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες!

Αρχίζουν οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση.
Πλημμύρες: Ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr – Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες!

Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr, που αφορά τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, όλες τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, κάνοντας γνωστά τα παρακάτω μέτρα:

  • Τα ποσά της πρώτης ενίσχυσης φτάνουν τα 10.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 6.600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών που αφορούν την οικοσκευή.
  • Το κόστος αποκατάστασης για επιχειρήσεις φτάνει το 80% για την ανακατασκευή και το 70% για κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις.
  • Για τους πολίτες που έχει πληγεί το σπίτι τους ενεργοποιείται η επιδότηση ενοικίου και η επιδότηση συγκατοίκησης. Αν κριθεί ότι κάποιος δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι του – κριθεί κίτρινο ή κόκκινο -, τότε μπορεί να λάβει από 300 έως 500 ευρώ για να μείνει σε κάποιο άλλο σπίτι, να το νοικιάσει ή να μείνει σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
  • Χορηγείται αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για έξι μήνες.
  • Τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων
  • Αναστολή συμβάσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες με επιδότηση 534 ευρώ για τους εργαζόμενους σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα δοθεί παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Στεγαστικού Επιδόματος.

Τέλος παράταση θα πάρουν τόσο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και το επίδομα στέγασης, για τρεις ακόμα μήνες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλημμύρες: Ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr – Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.