ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρες: Δώδεκα μέρες χωρίς νερό ο Βόλος – Τότε αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση

Για 12η μέρα στην απελπισία οι πληγέντες των πλημμυρών σε Βόλο και Πήλιο.
Πλημμύρες: Δώδεκα μέρες χωρίς νερό ο Βόλος – Τότε αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση

Οι πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πριν από 12 ημέρες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους με τον Βόλο, την 6η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με πληθυσμό άνω των 100.000, να συνεχίζει να μην έχει νερό!

Η επόμενη μέρα στη Θεσσαλία μοιάζει δύσκολη και δυσοίωνη. Η επόμενη ημέρα όμως δεν έχει έρθει καν! Αυτό διότι περίπου 200.000 κάτοικοι στο νομό Μαγνησίας παραμένουν χωρίς νερό για 12η ημέρα!

Ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε παταγωδώς στο να περιορίσει τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Μέχρι και σήμερα όμως, ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται πως συνεχίζει να αποτυγχάνει να εξυπηρετήσει τους πολίτες του.

Η καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου Βόλου και του Πηλίου μετά τις πλημμύρες παραμένει πολύ δύσκολη ακόμη και για βασικές ανάγκες. Η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ δίνουν αγώνα για να αποκατασταθεί η ζημιά στην υδροδότηση της περιοχής και να έρθει ξανά το πόσιμο νερό. Δυστυχώς όμως το σύστημα άντλησης και διανομής έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε μάλιστα πως το πόσιμο νερό αναμένεται να έρθει σε περίπου 20 ημέρες! 

Την ίδια ώρα, οι ζημιές είναι τεράστιες στους δρόμους, περιουσίες είναι κατεστραμμένες και επιχειρήσεις και ιδιώτες προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Ο καθαρισμός των σπιτιών και των επιχειρήσεων που πλημμύρισαν σε πολλές συνοικίες του Βόλου συνεχίζεται. Τεχνικά συνεργεία καθαρίζουν τον χείμαρρο Κραυσίδωνα αφού η κοίτη του ανέβηκε πάνω από ένα μέτρο. Τα σχολεία σε ολόκληρη τη Μαγνησία δε θα λειτουργήσουν ούτε την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας.

Παράλληλα η αγωνία κορυφώνεται για το επίπεδο των νερών στην τεχνητή λίμνη Κάρλα ενώ έχει ζητηθεί να επιστρατευτεί το σκάφος «Typhoon» το οποίο περισυλλέγει σκουπίδια από τη θάλασσα στον Παγασητικό και να μαζέψει τα χιλιάδες υλικά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επιφάνεια της θάλασσας

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από το χωριό Πλατανιάς στο Πήλιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλημμύρες: Δώδεκα μέρες χωρίς νερό ο Βόλος – Τότε αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.