ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρισαν 398 σπίτια από την κακοκαιρία

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής
Πλημμύρισαν 398 σπίτια από την κακοκαιρία

Οι σφοδρές κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα τον τελευταίο μήνα προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων τόσο στο οδικό δίκτυο αλλά και σε περιουσίες.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πλημμύρισαν περί τα 398 σπίτια σε Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και Καβάλα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής:

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας τα προηγούμενα 24ωρα, η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικά:

• Στο νομό Αττικής, στις περιοχές Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου από 26 Ιουνίου, δεχθήκαμε 281 κλήσεις και επιχείρησαν 52 συνεργεία με 120 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ πραγματοποιήθηκαν 139 αντλήσεις υδάτων και 20 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
• Στο νομό Θεσσαλονίκης, στις περιοχές Σταυρού και Βρασνών από 27 Ιουνίου, έχουμε δεχθεί 200 κλήσεις. Συγκροτήθηκαν άμεσα 20 συνεργεία με 35 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 100 αντλήσεις υδάτων και 38 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται.
• Στο νομό Καβάλας, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης, από 28 Ιουνίου, έχουμε δεχθεί 327 κλήσεις. Επιχειρούν 42 συνεργεία με 94 πυροσβεστικούς υπαλλήλους μία διασωστική λέμβο και ένα ερπυστριοφόρο όχημα από την 4η ΕΜΑΚ. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 139 αντλήσεις υδάτων και 11 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται.
• Στο νομό Καβάλας, στην ευρύτερη περιοχή της Ελευθερούπολης, από 28 Ιουνίου, έχουμε δεχθεί 50 κλήσεις. Επιχειρούν έξι συνεργεία με 15 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 20 αντλήσεις υδάτων και μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλημμύρισαν 398 σπίτια από την κακοκαιρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.