ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήρης απαξίωση του αξιώματος: Ο Μητσοτάκης «έσβησε» τη Κ. Σακελλαροπούλου από την υποδοχή του Πρίγκιπα Σαλμάν!

Εξαφανισμένη η ΠτΔ, αφού ο Κ. Μητσοτάκης έφτιαξε δικό του... πρωτόκολλο και τοποθέτησε άγημα έξω από το Μαξίμου, αντί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πλήρης απαξίωση του αξιώματος: Ο Μητσοτάκης «έσβησε» τη Κ. Σακελλαροπούλου από την υποδοχή του Πρίγκιπα Σαλμάν!

«Υπερκυβερνήτης» ο Μητσοτάκης: Στην μέχρι τώρα θητεία της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμπεριφέρεται πότε ως άτυπη «υπουργός» της κυβέρνησης που υπογράφει τις αντιλαϊκές πολιτικές και πότε ως διακοσμητική «μασκότ» που δια της αφωνίας της, γίνεται πολιτικό δεκανίκι του Μαξίμου.

Ήταν ολοφάνερο από την πρώτη στιγμή άλλωστε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου για να οδηγήσει σε έναν πρωτοφανή υποβιβασμό το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και να «παίζει μπάλα» μόνος του στη διακυβέρνηση της χώρας.

Εξάλλου και η ίδια η ΠτΔ με τη συμπεριφορά και τις τοποθετήσεις της κάνει ό,τι μπορεί για να υποβιβάσει το αξίωμα της, με τα «νερόβραστα», εθνοαποδομητικά και οικουμενιστικού χαρακτήρα μηνύματά της, και τις άνευρες, άχρωμες και 100% προβλέψιμες θέσεις της, να κάνουν τους προηγούμενους ΠτΔ να φαντάζουν σαν… «τιτάνες» του Προεδρικού Αξιώματος.

Αφού προ ολίγων ημερών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε μέχρι και «συνήγορος» του πρωτόδικα καταδικασμένου Λιγνάδη, το μόνο που δεν είχε πράξει ως τώρα ήταν να ενισχύσει το προφίλ της «αυτού εξοχότητας» Κυριάκου Μητσοτάκη, δια της… απουσίας της!

Και πως ακριβώς έγινε αυτό; Ουσιαστικά επιτρέποντας στον Μητσοτακικό πατερναλισμό να «καταργήσει» τον θεσμό της Προεδρίας, κατά την επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, στήνοντας άγημα έξω από το… μέγαρο Μαξίμου, χωρίς την παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ούτε καν σαν διακοσμητικό στοιχείο! Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το άγημα γίνεται μόνο για αρχηγούς κρατών (ο Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν δεν είναι ακόμα αρχηγός κράτους) και μόνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτό το σοβαρό θεσμικό ατόπημα εκ μέρους του πρωθυπουργού, ουσιαστικά αποτελεί μια άτυπη «κατάργηση» του θεσμού, έναν προκλητικό παραγκωνισμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού για χάρη του «επενδυτή» με τις παντόφλες, πετάχτηκαν στα σκουπίδια οι βασικές αρχές του πολιτεύματος.

Ένα ακόμα δείγμα της μεγάλης παρακμής που έχει υποπέσει η Δημοκρατική λειτουργία της χώρας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλήρης απαξίωση του αξιώματος: Ο Μητσοτάκης «έσβησε» τη Κ. Σακελλαροπούλου από την υποδοχή του Πρίγκιπα Σαλμάν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.