ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληττόμενες επιχειρήσεις: Ανάσα 75 ημερών – Από πότε αρχίζει το «πάγωμα» στις επιταγές

Σε ακόμα ένα «πάγωμα» των επιταγών για 75 ημέρες από την 1 Μαρτίου, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.
Πληττόμενες επιχειρήσεις: Ανάσα 75 ημερών – Από πότε αρχίζει το «πάγωμα» στις επιταγές

Πληττόμενες επιχειρήσεις: Σε ακόμα ένα «πάγωμα» των επιταγών για 75 ημέρες από την 1 Μαρτίου, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης στην τροπολογία προβλέπεται η μείωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία, η συμπλήρωση του πλαισίου για τη στήριξη χερσαίων επιβατικών μεταφορών, καθώς και η παράταση του χρόνου έναρξης ισχύος της φορολόγησης ανά δελτίο παιχνιδιού στα τυχερά παίγνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, από την 1η Μαρτίου έως και την 31η Μαρτίου για τις επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ και είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους, είτε έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων για 75 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία.

Ως πληττόμενες θεωρούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 40% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Επίσης με την ίδια τροπολογία, παρατείνονται έως και την 30η Ιουνίου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ με ποσό φόρου προς καταβολή, εφόσον αυτές λήγουν ή έληξαν από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής ΦΠΑ που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν με καταληκτική ημερομηνίας υποβολής την 28η Φεβρουαρίου και την 31η Μαρτίου 2021 για όσους έχουν αξιόγραφα τα οποία αναστέλλονται και το ποσό είναι μεγαλύτερο του 20% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά δεν δραστηριοποιούνται σε ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, ειδικά για το έτος 2021 τα τουριστικά λεωφορεία θα καταβάλουν μειωμένα τέλη ανάλογα με τις θέσεις καθήμενων.

Συγκεκριμένα έως 40 θέσεις τα τέλη θα είναι 225 ευρώ, ενώ για άνω των 41 θέσεων τα τέλη θα είναι 300 ευρώ.

Για όσους ιδιοκτήτες λεωφορείων έχουν ήδη πληρώσει τα τέλη, το επιπλέον ποσό είναι αχρεωστήτως καταβληθέντα και επιστρέφονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για την στήριξη χερσαίων επιβατικών μεταφορών, τα ποσά της αποζημίωσης τα οποία προέρχονται από την μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του Covid 19 και καταβάλλονται είναι αφορολόγητα σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησης ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πληττόμενες επιχειρήσεις: Ανάσα 75 ημερών – Από πότε αρχίζει το «πάγωμα» στις επιταγές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.