ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» το Άργος, απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους

Υπερχείλισε ο ποταμός Ξεριάς, επί ποδός οι Αρχές
«Πνίγηκε» το Άργος, απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους

Το Άργος «πνίγηκε» το Σάββατο από την υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά. Τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν μεγάλα με την Πυροσβεστική να απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια του, και την αστυνομία να διακόπτει την κυκλοφορία στην είσοδο της πόλης από το Ναύπλιο, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου. 

Όπως μετέδωσε το argolikeseidhseis.gr, τα νερά από το ποτάμι κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύθηκαν και προς το κέντρο της πόλης, ενώ η Ινάχου και η Καρπετοπούλου παρουσίασαν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια, τα οποία δεν μπορούσαν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Επί ποδός από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών, αλλά και ο Δήμαρχος που συντόνιζαν τις ενέργειες.

Επίσης πολλά ήταν τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική να δίνει το μεγαλύτερο βάρος στη σωτηρία των ανθρώπινων ζωών.

Στο χωριό Σταθέικα εγκλωβίστηκε οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και η πυροσβεστική πραγματοποίησε  επιχείρηση της  για τον απεγκλωβισμό της.

Ο Ξεριάς έσπασε στην οδό Κουρτακίου και μεγάλες ποσότητες νερού κατέκλυσαν τους δρόμους στην περιοχή του ΟΣΕ, στον περιφερειακό για Κόρινθο καθώς και στην Ναυπλίου. Πυροσβεστική και αστυνομία απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να ανεβούν στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και στους υπολοίπους να απομακρυνθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποτάμι παρέσυρε αυτοκίνητο, το οποίο νωρίτερα το είχε εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του. Η Πυροσβεστική εκκένωσε τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ξεριάς άρχισε να «φουσκώνει» με το νερό να έχει φθάσει λίγα εκατοστά κάτω από τη γέφυρα του Αγίου Βασιλείου, οι αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται γύρω από το ποτάμι στην περιοχή της γέφυρας  και κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί γύρω να απομακρυνθούν για να μην κινδυνεύσουν. Παράλληλα η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία από τον ΟΣΕ στο Άργος, προς Πυργέλα.

Πηγή: directnews.gr

Εικόνες και βίντεο από τις περιοχές που «χτυπάει» ο «Ζορμπάς»!

Λεπτο προς λεπτό η κακοκαιρία: Επιπλέον προβλέψεις από την ΕΜΥ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Πνίγηκε» το Άργος, απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.