ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Άδειες 279 κλίνες κρατούν οι κλινικάρχες, την ώρα που το ΕΣΥ «πλημμυρίζει» από ράντζα!

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για εμπαιγμό σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού γίνεται «διαλογή ασθενών» και εκατοντάδες κλίνες Covid παραμένουν άδειες!
ΠΟΕΔΗΝ: Άδειες 279 κλίνες κρατούν οι κλινικάρχες, την ώρα που το ΕΣΥ «πλημμυρίζει» από ράντζα!

Την απίστευτη κοροϊδία που δέχεται ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση, φανερώνει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αναφέρεται στην υποτιθέμενη βοήθεια από τις ιδιωτικές κλινικές που τελικά – με τον τρόπο που γίνεται – αποτελεί εμπαιγμό προς τη χώρα που δοκιμάζεται από το πανδημικό κύμα.

Για διαλογή ασθενών μιλά η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται και δέχεται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στον ιδιωτικό τομέα έχουν επιταχθεί συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά Covid, και σήμερα νοσηλεύονται μόλις 267 περιστατικά. Ενώ οι κλινικάρχες πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών, βλέπουμε πως παραμένουν κενές 279 κλίνες. Και εύλογα προκύπτει η απορία: Γιατί υπάρχουν αυτά τα άδεια κρεβάτια την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία πήζουν από ράντζα στους διαδρόμους τους;

Δίνεται στους ιδιώτες η «άνεση» να κάνουν διαλογή ασθενών, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία «βράζουν» με 2.700 υγειονομικούς να νοσούν και γίνονται ακόμα και μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλυφθούν τα κενά; Είναι δυνατόν σε μια χρονική περίοδο που η Όμικρον επελαύνει, η κυβέρνηση να επιμένει να προστατεύει τους κλινικάρχες;

Τόσες μέρες το Μαξίμου διατυμπάνιζε πως… επιβλήθηκε στις ιδιωτικές κλινικές, άλλα το αποτέλεσμα δείχνει πως όλα έγιναν για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ιδιώτες παρέχουν μια πολύ περιορισμένη (και αποστειρωμένη θα έλεγε κανείς) βοήθεια, αφήνοντας έξω τα σοβαρά περιστατικά Covid για να μην επιβαρύνονται οικονομικά με έξοδα, αφήνοντας «τον λογαριασμό» να πέφτει κυρίως στο ταλαίπωρο ΕΣΥ, και ασφαλώς στον φορολογούμενο πολίτη.

Αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, από τη στιγμή που μέχρι και οι απλές κλίνες Covid έχουν καταλήξει να είναι παροχή προς εξαφάνιση, αποτελεί ντροπή να μένουν κενά τόσα κρεβάτια στον ιδιωτικό τομέα, και να γίνεται όλο αυτό με τις πλάτες της κυβέρνησης. Είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν «κομπάρσοι» οι κλινικάρχες, την ώρα που χρειάζεται ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή από όλους όσους μπορούν να προσφέρουν για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της πανδημίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΟΕΔΗΝ: Άδειες 279 κλίνες κρατούν οι κλινικάρχες, την ώρα που το ΕΣΥ «πλημμυρίζει» από ράντζα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.