ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Ψίχουλα» το επίδομα στους υγειονομικούς – Καμία μέριμνα για όσους βρίσκονται σε αναστολή

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε «ψίχουλα» το έκτακτο βοήθημα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στους ενεργούς υγειονομικούς. Ενώ δεν πήραν ούτε ευρώ όσοι βρίσκονται σε αναστολή.
ΠΟΕΔΗΝ: «Ψίχουλα» το επίδομα στους υγειονομικούς – Καμία μέριμνα για όσους βρίσκονται σε αναστολή

Για επίδομα – «ψίχουλα», μιλά η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) , περιγράφοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης να αποφασίσει ένα έκτακτο βοήθημα 400 -600 ευρώ καθαρά, τα οποία βαφτίστηκαν ως επίδομα 900 ευρώ.

Οι υγειονομικοί που έχουν επωμιστεί συντριπτικό βάρος στις πλάτες τους από τις συνεχόμενες στραβοτιμονιές της κυβέρνησης, αντιμετωπίστηκαν με ένα πρόχειρο βοήθημα που ουσιαστικά δεν φτάνει ούτε την αξία του μέσου μισθού τους (που κυμαίνεται στα 900 ευρώ).

Ένα βοήθημα που δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα μετακίνησης των επιπλέον βαρδιών που κάνουν συνεχώς οι υγειονομικοί, στην προσπάθεια να καλύψουν τα τραγικά κενά που έχει αφήσει η κυβέρνηση στο ΕΣΥ. Με το πανδημικό κύμα να θεριεύει ολοένα και περισσότερο, οι υγειονομικοί αναγκάζονται να δουλεύουν έως λιποθυμίας, άλλα η κυβέρνηση αρκείται σε ψηφοθηρικού τύπου «φιλοδωρήματα».

ΠΟΕΔΗΝ: Ξεχασμένοι οι περσινοί ήρωες…

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση «ξέχασε» αυτούς που χειροκροτούσε στα μπαλκόνια πέρυσι, και άφησε στα αζήτητα τους 7.000 υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Με μια πρωτοφανή αδιαφορία, δεν προέβλεψε να τους δώσει ούτε αυτό το βοήθημα – ασπιρίνη, ενώ πέρυσι τους αναγνώριζε ως ήρωες που καταπολεμούσαν την πανδημία στη πρώτη γραμμή.

Το ίδιο ισχύει και για περίπου 2.000 προσφάτως συνταξιοδοτημένους υγειονομικούς, που αποκλείστηκαν και αυτοί από το επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά: «να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας με συνεχή προληπτικό έλεγχο για να αντέξει το σύστημα στην πίεση που ασκείται από την πανδημία το οποίο καταρρέει».

Τα επιδόματα των ενεργών υγειονομικών, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα έκτακτα βοηθήματα που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Αν αναλογιστούμε το φιλοδώρημα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ που δεν φτάνουν ούτε για να πληρώσουν… τον λογαριασμό του ρεύματος, καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό.

Και σα να μην έφτανε η προσβλητική αντιμετώπιση προς τους υγειονομικούς και οι υποστελεχωμένες ΜΕΘ, την ίδια στιγμή το υπουργείο αποφασίζει να κάνει περικοπές στα non covid χειρουργεία έως και 80%, μετατρέποντας ολόκληρο το ΕΣΥ σε σύστημα που καταπολεμά μια μόνο νόσο.

Αφήνοντας έτσι τους πολίτες ξεκρέμαστους σε ένα κλίμα μεγάλης αβεβαιότητας. Και τον κλάδο που έχει τη σημαντικότερη προσφορά στη καταπολέμηση της πανδημίας, να αντιμετωπίζεται με φθηνή επιδοματική πολιτική…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΟΕΔΗΝ: «Ψίχουλα» το επίδομα στους υγειονομικούς – Καμία μέριμνα για όσους βρίσκονται σε αναστολή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.