ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολάκης για κορονοϊό: «Μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς»

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε παρέμβαση από το βήμα της Βουλής σχετικά με τον κορονοϊό. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον χειρισμό της επιδημίας του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να περιορίσει τη διασπορά της νόσου και δεύτερον, να...
Πολάκης για κορονοϊό: «Μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς»

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε παρέμβαση από το βήμα της Βουλής σχετικά με τον κορονοϊό.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον χειρισμό της επιδημίας του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να περιορίσει τη διασπορά της νόσου και δεύτερον, να ετοιμάσει τα νοσοκομεία σε επάρκεια εξοπλισμών, φαρμακευτικού υλικού και διαμόρφωση των χώρων που θα υποδεχτούν την ανάγκη πιθανών εισαγωγών.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι οι κορονοϊοί υπήρχαν και θα υπάρξουν για πολλά χρόνια και από αυτούς προκύπτουν το 10 με 15% των αναπνευστικών λοιμώξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές σε Κοζάνη και Καστοριά!

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κύριος Πολάκης στάθηκε και στην προέλευση του νέου κορονοϊού, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Και μια παρένθεση εδώ. Το περιμέναμε (τον κορονοϊό), με βάση την ακροδεξιά λογική ορισμένων, από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά, τελικά μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς».
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός, συνεχίζοντας, με αφορμή το θέμα της Εκκλησίας και τη σχετική συζήτηση που έχει πυροδοτηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη μετάδοση του κορονοϊού από τη Θεία Κοινωνία, υπογράμμισε:

«Ειλικρινά, επειδή γνώρισα κάποιους ανθρώπους από την Αρχιεπισκοπή που ήταν ξύπνιοι άνθρωποι. Τέτοιο σκοταδισμό από απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν το περίμενα, γιατί ήταν ξύπνιοι άνθρωποι αυτοί που γνώρισα. Γιατί εντάξει, υπάρχουν αυτοί οι Αμβρόσιοι, (υπάρχουν) οι χριστιανοταλιμπάν της ακροδεξιάς που έχουν καταλάβει τους επισκοπικούς θώκους».
Ο κ. Πολάκης, καταλήγοντας, στην ομιλία του επισήμανε ότι ντρέπεται για τη λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλου και τις σχετικές δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες μέρες.

«Επίσης, ντρέπομαι για μια καθηγήτρια, την κ. Γιαμαρέλου, που ξέρει γράμματα, που βγαίνει και λέει αυτά που λέει για να μην τα χαλάσει με τους παπάδες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολάκης για κορονοϊό: «Μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.