ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Η πλωτάρχης που έκλεψε την παράσταση στην ονοματοδοσία του ΑΙΑΣ

Μια γυναίκα ήταν εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Πολεμικό Ναυτικό: Η πλωτάρχης που έκλεψε την παράσταση στην ονοματοδοσία του ΑΙΑΣ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο λόγος για την Αναστασία Ψωμαδέλλη η οποία επιλέχθηκε ως ανάδοχος, της νέας Μονάδος του Ελληνικού Στόλου. Νέα δεδομένα λοιπόν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις καθώς πλέον είναι πιθανό σε λίγα χρόνια να έχουμε γυναίκα Ναύαρχο!

Συγκεκριμένα η πλωτάρχης στον βαθμό κυρία Ψωμαδέλλη επελέγη από το Πολεμικό Ναυτικό κατά την προ ημερών τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Στόλο του νέου Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ)
που πραγματοποιήθηκε στον στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

Σε μια εκδήλωση στην οποία ήταν παρούσα και η Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με την κομψότητα και το στυλ της η Αναστασία Ψωμαδέλλη τράβηξε πάνω της τα βλέμματα σε έναν τομέα όπως ο στρατός που στη συντριπτική του πλειοψηφία ανδροκρατείται.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Parapolitika» η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη  ανήκει στην πρώτη σειρά αποφοίτων της ιστορικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου γυναίκες και άνδρες ήταν απόφοιτοι τόσο στην κατηγορία των Μαχίμων όσο και στην κατηγορία των Μηχανικών.

Κάτι που θεωρητικώς και αν όλα εξελιχθούν ομαλώς σημαίνει ότι από τη σειρά αυτή των αποφοίτων ΣΝΔ 2006, το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει τις πρώτες γυναίκες ναυάρχους στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου, όπως για παράδειγμα Αρχηγός ή Υπαρχηγός Στόλου, Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Γενικός Επιθεωρητής Ναυτικού και σε τελική φάση – γιατί όχι – Αρχηγός ΓΕΝ.

Το 2002 όταν επετράπη με νόμο, εισήλθαν στις παραγωγικές Σχολές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο αγόρια, όσο και κορίτσια σε όλες τις κατηγορίες. Όπλων και Σωμάτων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Μάχιμοι και Μηχανικοί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Ιπτάμενοι και Μηχανικοί στη Σχολή Ικάρων κλπ.

Τη χρονιά αυτή , το 2002, εισήχθησαν στη ΣΝΔ τέσσερις 18χρονες κοπέλες. Δύο Μάχιμες και δύο Μηχανικοί, οι οποίες αποφοίτησαν μαζί με όλους τους άλλους άνδρες συμμαθητές τους ως Σημαιοφόροι Μάχιμοι και Μηχανικοί το καλοκαίρι του 2006.

Μία εκ των δύο Σημαιοφόρων Μηχανικών ήταν και η Πλωτάρχης (Μ) Αναστασία Ψωμαδέλλη Π.Ν., η οποία μερικά χρόνια αργότερα, εν έτει 2021, είναι η πρώτη γυναίκα Μηχανικός απόφοιτος ΣΝΔ στην οποία έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα Α΄Μηχανικού σε μία μεγάλη μονάδα πρώτης γραμμής του Στόλου μας όπως είναι μία φρεγάτα!

 

Μια γυναίκα, συγκεκριμένα η Αναστασία Ψωμαδέλλη εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό. Μια γυναίκα, συγκεκριμένα η Αναστασία Ψωμαδέλλη εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό. Μια γυναίκα, συγκεκριμένα η Αναστασία Ψωμαδέλλη εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση σε τελετή ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολεμικό Ναυτικό: Η πλωτάρχης που έκλεψε την παράσταση στην ονοματοδοσία του ΑΙΑΣ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.