ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Μαζί με το «Σαρλ Ντε Γκωλ» η γαλλική αντιπρόταση για τις φρεγάτες;

Φαίνεται ότι η αντιπρόταση των Γάλλων για 4 FDI φρεγάτες δεν θα φέρει μόνο μεταχειρισμένα σκάφη αλλά και αμυντική συμφωνία.
Πολεμικό Ναυτικό: Μαζί με το «Σαρλ Ντε Γκωλ» η γαλλική αντιπρόταση για τις φρεγάτες;

Πολεμικό Ναυτικό: Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Γαλλικό Τύπο, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ βάζει πλώρη για την Μεσόγειο τον Φεβρουάριο.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Γαλλικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Pierre Vandier, κατά τη διάρκεια τελετής στην Αψίδα του Θριάμβου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 102 χρόνων από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918.

Ο Γάλλος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού σε ερώτηση που του έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το Σαρλ ντε Γκολ θα πλέει στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και στη συνέχεια θα πάει στον Περσικό Κόλπο.

Φαίνεται ότι η αντιπρόταση των Γάλλων για 4 FDI φρεγάτες ίσως δεν φέρει μόνο μεταχειρισμένα σκάφη αλλά και μια αμυντική συμφωνία.

Το ζήτημα είναι αν θα γίνει αποδεκτή ή πλέον στην κυβέρνηση έχουν ήδη «κλείσει» τις παράκτιες φρεγάτες-MMSC.

Η ναυαρχίδα των γαλλικών δυνάμεων έχει ενεργεί δράση από το 2000 που βρίσκεται στην κατοχή του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Είναι το δέκατο αεροπλανοφόρο των Γάλλων, είναι πυρηνοκίνητο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς απονήωσης και προσνήωσης μαχητικών αεροσκαφών Dassault-Breguet Σούπερ Étendard, Dassault Rafale M και E-2C Hawkeye, καθώς και ελικοπτέρων EC725 Caracal και AS532 Cougar για έρευνα και διάσωση, ενώ φέρει πυραύλους Aster-15.

Πηγή defencnet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά: Έτσι απαντά η Ελλάδα στη ραγδαία ανάπτυξη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολεμικό Ναυτικό: Μαζί με το «Σαρλ Ντε Γκωλ» η γαλλική αντιπρόταση για τις φρεγάτες;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.