ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμικό σκηνικό και στη Ρόδο με Τουρκία!

Έντονη κινητικότητα επιδεικνύει ο τουρκικός στόλος από το πρωί στο Αιγαίο. Εκτός από το Καστελόριζο, σειρά έχει και η Ρόδος να μπει στη σκακιέρα του Αιγαίου, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Η ελληνική πλευρά απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων στέλνοντας σημαντικό αριθμό πλοίων στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι έχουν στείλει ανοιχτά του Καστελόριζου πυραυλάκατο, πετρελαιοφόρα,...
Πολεμικό σκηνικό και στη Ρόδο με Τουρκία!

Έντονη κινητικότητα επιδεικνύει ο τουρκικός στόλος από το πρωί στο Αιγαίο. Εκτός από το Καστελόριζο, σειρά έχει και η Ρόδος να μπει στη σκακιέρα του Αιγαίου, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

Η ελληνική πλευρά απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων στέλνοντας σημαντικό αριθμό πλοίων στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι έχουν στείλει ανοιχτά του Καστελόριζου πυραυλάκατο, πετρελαιοφόρα, κορβέτες και φρεγάτες με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίστοιχη ελληνική κινητοποίηση.

Δεν πτοήθηκαν, ωστόσο, ούτε από την αντίδραση της χώρας μας, αλλά ούτε και από τις συστάσεις των Ευρωπαΐων ηγετών που από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, τονίζοντάς του ότι πρέπει να αποσύρει τα πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μητσοτάκης: Eνημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά

Η προκλητικότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού σήκωσαν ακόμη και ελικόπτερα για να κάνουν κατόπτευση του χώρου, την ίδια στιγμή που μαχητικά τους αεροσκάφη προχωρούσαν σε μαζικές υπερπτήσεις.

Επιπλέον, 10 τουρκικά πολεμικά κινήθηκαν ανοιχτά της Μυτιλήνης και της Σάμου, γεγονός που χτύπησε συναγερμό στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

Η χώρα μας έστειλε δικά της πολεμικά πλοία για την κάλυψη τεράστιας θαλάσσιας περιοχής που ξεκινάει από τα Βόρεια Δωδεκάνησα και τελειώνει νότια της Μεγίστης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολεμικό σκηνικό και στη Ρόδο με Τουρκία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.