ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος νεύρων με το χαράτσι των 100 ευρώ: Παράταση δείχνει ο Πέτσας – Κανονική εφαρμογή ο Οικονόμου!

Παλινωδίες, ψυχολογικός πόλεμος και αλαλούμ με το χαράτσι των 100 ευρώ στους άνω των 60, αφού άλλα λέει ο Γιάννης Οικονόμου και άλλα ο Στέλιος Πέτσας!
Πόλεμος νεύρων με το χαράτσι των 100 ευρώ: Παράταση δείχνει ο Πέτσας – Κανονική εφαρμογή ο Οικονόμου!

Υγειονομικό χαράτσι: Δεν φτάνει που η κυβέρνηση αποφάσισε το αίσχος του υγειονομικού χαρατσιού των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, χρησιμοποιεί – κατά πως φαίνεται – και πόλεμο νεύρων, αφού άλλα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως ίσως το μέτρο τελικά να αποσυρθεί και άλλα στελέχη λένε πως ο κεφαλικός φόρος θα εφαρμοστεί κανονικά!

Παράταση στο χαράτσι δείχνει ο Πέτσας – Τα αντίθετα λέει ο Οικονόμου

Ενώ κάτω από τον κυβερνητικό «βούρδουλα» του εκβιασμού (αντί για εκστρατεία πειθούς όπως θα άρμοζε σε ένα πολιτισμένο δημοκρατικό κράτος) έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό περίπου οι 200.000 από τους 600.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αναφέροντας πως αν υπάρξει ικανοποιητική προσέλευση για εμβολιασμό, είναι πιθανό το υγειονομικό χαράτσι να μην τεθεί σε ισχύ μετά τις 16 Ιανουαρίου, άλλα να δοθεί παράταση.

Ενώ σημείωσε πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Σε παράλληλο χρόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ έπαιξε τον ρόλο του… «κακού αστυνομικού» υποστηρίζοντας πως «δεν θα δοθεί καμία παράταση» στον κατάπτυστο κεφαλικό φόρο! «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν ακόμα πέντε ημέρες για να κλείσει ο κόσμος το ραντεβού του και να εμβολιαστεί» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως το πρόστιμο θα ισχύσει κανονικά και σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα». Ασφαλώς αυτή η «συνέπεια» είναι ένα ντροπιαστικό για την αξία της ανθρωπιάς, πρόστιμο, άλλα αυτό δεν φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Οικονόμου.

Όμως τι να υποθέσει ο απλός πολίτης ακούγοντας δυο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να λένε ο ένας «άσπρο» και ο άλλος «μαύρο»; Ότι στην κυβέρνηση δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους; Ότι όλες οι αποφάσεις παίρνονται στο πόδι; Ή ότι η κυβέρνηση ασκεί ψυχολογικό πόλεμο βαρώντας «μία στο καρφί και μία στο πέταλο»;

Δεν είναι αρκετό που ετοιμάζονται να επιβάλλουν ένα απάνθρωπο οριζόντιο χαράτσι που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, παίζουν και επικοινωνιακά παιχνίδια λέγοντας τη μια πως θα το αναστείλουν και την άλλη πως θα το εφαρμόσουν κανονικά; Το πολιτικό μας σύστημα έχει φτάσει στη κατάντια να χρησιμοποιούν κυβερνητικά στελέχη σκωτσέζικα ντους για να παίξουν με την ψυχολογία των ηλικιωμένων;

Είναι σωστό τα περήφανα γηρατειά που (για 1002 λόγους) φοβούνται να εμβολιαστούν να άγονται και να φέρονται από αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών, που μάλλον θεωρούν πως ο ψυχολογικός εκβιασμός είναι κάποιου είδους… παιχνίδι;

Για κάποιους συνταξιούχους, αυτό το ανήθικο χαράτσι σημαίνει ότι θα πληρώνουν το 1/3 της σύνταξης τους για έναν εντελώς καταχρηστικό και παράλογο φόρο. Τέτοια ασυμφωνία μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα, φανερώνει πως δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού προς τον πολίτη.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόλεμος νεύρων με το χαράτσι των 100 ευρώ: Παράταση δείχνει ο Πέτσας – Κανονική εφαρμογή ο Οικονόμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.