ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά την πορεία σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Ένταση και επεισόδια σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά το τέλος της πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά την πορεία σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Δεν έλειψε η ένταση από την 48η επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, καθώς μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα υπήρξε μικρής έκτασης ένταση στην πλατεία Στουρνάρη, όπου άτομα πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση έξω από το ΑΠΘ με κουκουλοφόρους να ρίχνουν μολότοφ σε αστυνομικούς. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και ο «Αίαντας».

Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ.

Τέλος, στην Πάτρα τα «αίματα» άρχισαν να «ανάβουν» περίπου στις 19:30 το απόγευμα όταν διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια.

Στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούσαν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση. Λίγο αργότερα, έπεσαν πέτρες και μολότοφ, με τους αγνώστους να μπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά την πορεία σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.