ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόρτα» από Πούτιν: Δεν έρχεται στην παρέλαση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
«Πόρτα» από Πούτιν: Δεν έρχεται στην παρέλαση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προτίθεται  να παρευρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου, για τους εορτασμούς των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Παρά την σχετική πρόσκληση που δέχθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση.

Την είδηση έδωσε ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή (29/1) όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου για αυτή τη μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. «Όχι» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστό νωρίτερα, ότι ο Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανοyέλ Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος έλαβαν προσκλήσεις για συμμετοχή στην παρέλαση ως εκπρόσωποι χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο υπουργός, τόνισε στην συνέντευξή του πως αναμενόταν η σχετική απάντηση από τους ηγέτες που είχαν προσκληθεί.

Όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα, «κατά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης έχουν προσκληθεί τόσο ο Πρόεδρος Μακρόν, όσο και ο Πρόεδρος Πούτιν καθώς και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος».

Τι άλλαξε όμως τώρα; Υπάρχει απογοήτευση στη Ρωσία για την στάση της Ελλάδας; Μην ξεχνάμε πως η Αθήνα έχει «δεθεί» στο άρμα των ΗΠΑ, έχοντας παραχωρήσει αρκετές βάσεις στην Ουάσιγκτον.

Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Γεωπολιτικά, με την σχεδόν ευθεία σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας. Δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα. Αφορούν όλη τη Βαλκανική. Και δεν έχουν να κάνουν μόνο με στρατιωτικές βάσεις, εμπορικές αρτηρίες και αγωγούς μεταφοράς ενέργειας.

Το pressing της Ουάσιγκτον προς την Αθήνα όπως καταλαβαίνουμε είναι λογικό. Με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθιστά αυτομάτως τη «γειτονιά» της Ελλάδας ως μείζον πεδίο γεωπολιτικής — και όχι μόνο — αντιπαράθεσης.

Όλα αυτά οδήγησαν προφανώς τον πρόεδρο Πούτιν να αρνηθεί την πρόσκληση της Κυβέρνησης ώστε να δώσει το «παρών» στη σημαντική αυτή στιγμή για την χώρα μας.

Πηγή pentapostagma.gr

Κύπρος – Εκλογές: Η Βουλή ψήφισε υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη

Ελληνοτουρκικά – Στοχοποιεί την Καλόλιμνο η Άγκυρα: «Πάρτε το φυλάκιο» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Πόρτα» από Πούτιν: Δεν έρχεται στην παρέλαση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.