ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να διώξετε τα κουνούπια χωρίς εντομοκτόνα

Η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα σε όλη την χώρα και όπως είναι φυσικό έχουν αυξηθεί και τα κουνούπια.
Πώς να διώξετε τα κουνούπια χωρίς εντομοκτόνα

Η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα σε όλη την χώρα και όπως είναι φυσικό έχουν αυξηθεί και τα κουνούπια.

Ζέστη, θολούρα και αστάθεια σε συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας θα επικρατεί σε όλη την χώρα σήμερα, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου. Έτσι ο κόσμος βρίσκεται πολλές ώρες στις παραλίες και γενικότερα σε εξωτερικούς χώρους, που υπάρχουν πολλά κουνούπια.

Έτσι λοιπόν για να μπορέσουν οι άνθρωποι να απολαύσουν τις στιγμές τους, χωρίς τους… απρόσκλητους επισκέπτες, υπάρχουν τέσσερις τρόποι, να διώξουν τα κουνούπια.

Ο πρώτος είναι καλλιεργήσουν φυτά στο μπαλκόνι ή γενικότερα σε εξωτερικούς χώρους. Όχι όμως οποιαδήποτε αλλά αυτά που διώχνουν τα συγκεκριμένα έντομα. Δύο από αυτά είναι ο κατιφές και η καλέντουλα.

Υπάρχουν όμως και βότανα όπως το δεντρολίβανο, η μέντα και το λεμονόχορτο, που πολλές φορές έχουν επίσης αποτέλεσμα.

Επίσης καλό θα ήταν να μειωθεί το στάσιμο νερό σε εξωτερικούς χώρους κυρίως. Τα κουνούπια γεννούν αυγά σε στάσιμο νερό, που έχει μείνει από το πότισμα μιας γλάστρας, ή από κάποιον άλλον λόγο.

Τα φώτα στο σπίτι επίσης παίζουν τον δικό τους ρόλο. Κάποιοι λαμπτήρες τα τραβάνε πολύ περισσότερο, απ’ ότι άλλοι. Τα κίτρινα φώτα είναι μία καλή επιλογή, σε σχέση με τα παραδοσιακά λευκά. Επίσης χρειάζεται τα άτομα να σβήνουν τα φώτα σε εξωτερικούς χώρους πριν κοιμηθούν.

Τέλος θα μπορούσε κάποιος να ψεκάσει με ένα μείγμα ελαίου κέδρου αραιωμένο με νερό, σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Όπως είναι οι γλάστρες και το γκαζόν αν υπάρχει. Είναι ένα μη τοξικό υγρό, που μπορεί όμως να διώξει τα έντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καπραβέλος: «Πιθανό τέταρτο κύμα»

«Ο Κρίστιτσιτς χαρίζει χρήματα για να φύγει από την ΑΕΚ»

Survivor spoiler 27/6: Ποιος κερδίζει στο Ελλάδα – Ρουμανία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πώς να διώξετε τα κουνούπια χωρίς εντομοκτόνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.