ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να φτιάξετε το δικό σας κλιματιστικό με υλικά που έχετε σπίτι (vid)

Με τον καύσωνα να συνεχίζει την επέλασή του, τα κλιματιστικά έχουν πάρει φωτιά! Πώς μπορούμε όμως να έχουμε δροσιά όπου και αν πάμε; Η λύση είναι απλή.
Πώς να φτιάξετε το δικό σας κλιματιστικό με υλικά που έχετε σπίτι (vid)

Με τον καύσωνα να συνεχίζει την επέλασή του, τα κλιματιστικά έχουν πάρει φωτιά! Πώς μπορούμε όμως να έχουμε δροσιά όπου και αν πάμε; Η λύση είναι απλή.

Ο εφευρέτης του κλιματισμού, Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, σίγουρα βρίσκεται στις καρδιές πολλών ανθρώπων. Η καλύτερη συσκευή και πιο αγαπημένη μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι χωρίς καμία αμφιβολία το κλιματιστικό.

Πώς γίνεται όμως να έχουμε δροσιά παντού, ακόμη και στην παραλία; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Τι υλικά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε φορητό air condition

  •  1 ψυγειάκι παραλίας από εκείνα που σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον
  • 1 μικρό ανεμιστήρα
  • 1 σωλήνα
  • Πάγο

 Τι πρέπει να κάνετε για να φτιάξετε φορητό air condition

– Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα και την σωλήνα στο καπάκι από το ψυγειάκι και χαράξτε με έναν μαρκαδόρο το περιμετρικό τους αποτύπωμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τρύπες σε εκείνα τα σημεία.

– Με ένα τρυπάνι και ένα πριόνι (ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα) ανοίξτε τις δύο τρύπες στο καπάκι.

– Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα και την σωλήνα στις αντίστοιχες τρύπες που ανοίξατε. Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να «κοιτάει» προς το εσωτερικό του ψευγείου, δηλαδή να φυσάει προς τα μέσα στο ψυγείο, όταν λειτουργεί.

– Βάλτε μέσα στο ψυγειάκι ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, ή πάρα πολλά παγάκια. Κλείστε το με το καπάκι, και βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα.

– Αυτό ήταν! Τώρα ο ανεμιστήρας θα φυσάει προς το εσωτερικό του ψυγείου, εκεί που ο αέρας είναι κρύος λόγω του πάγου και θα τον σπρώχνει μέσω της σωλήνας προς τα έξω.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Σοκαριστική πρόγνωση Καλλιάνου – Η θερμοκρασία στον ήλιο θα φθάσει τους 50 βαθμούς

Καύσωνας: Στράβωσαν οι ράγες του τρένου από τη ζέστη στην Αθήνα

ΠΑΟΚ: Κούτσιας is coming…

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ