Τη δυνατότητα να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 και με λιγότερα από 40 χρόνια, έχουν παλαιοί ασφαλισμένοι σε συγκεκριμένα ταμεία.

Τη δυνατότητα να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 και με λιγότερα από 40 χρόνια, έχουν παλαιοί ασφαλισμένοι σε συγκεκριμένα ταμεία. Ειδικότερα παλαιοί ασφαλισμένοι στα Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τραπεζών) και ελευθέρων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ) έχουν στη διάθεσή τους τελευταίο εξάμηνο για να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 και με λιγότερα...

Τη δυνατότητα να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 και με λιγότερα από 40 χρόνια, έχουν παλαιοί ασφαλισμένοι σε συγκεκριμένα ταμεία.

Ειδικότερα παλαιοί ασφαλισμένοι στα Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τραπεζών) και ελευθέρων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ) έχουν στη διάθεσή τους τελευταίο εξάμηνο για να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 και με λιγότερα από 40 χρόνια, που θα απαιτούνται μετά το 2022.

Όπως εξηγεί ο Ελεύθερος Τύπος, παλαιοί είναι οι ασφαλισμένοι που έβαλαν το πρώτο ένσημο ως το 1992, και νέοι ασφαλισμένοι είναι όσοι ξεκίνησαν από 1ης/1/1993. Για τους νέους τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα, καθώς πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος παίρνουν στην ηλικία των 67 με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης τα 15 έτη, ή στην ηλικία των 62 με 40 έτη ασφάλισης, ενώ στα 62 αλλά με 15 έτη ασφάλισης παίρνουν μειωμένη.

Τα όρια ηλικίας που έχουν οι νέοι θα ισχύουν και για τους παλαιούς από το 2022, ώστε ουδείς να έχει δικαίωμα να αποχωρήσει πριν από τα 62.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Survivor 1/6: Δεν φαντάζεστε τι βλέπουν πίσω από τις κάμερες οι παίκτες

Ο Άρης σε εργασία για μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ

Basket League: Δεν πάει ΑΣΕΑΔ ο Προμηθέας, κανονικά οι τελικοί