ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσα λεφτά μας κλέβουν στη βενζίνη από πειραγμένες αντλίες

Αυτά είναι τα λεφτά που κλέβουν με την βενζίνη από πειραγμένες αντλίες.
Πόσα λεφτά μας κλέβουν στη βενζίνη από πειραγμένες αντλίες

Βενζίνη: Συχνό είναι πλέον το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης καυσίμων στην Ελλάδα, με τους τελευταίους ελέγχους της ΑΑΔΕ να φανερώνουν πως οι καταναλωτές μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο κατά 50 έως 90 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση βενζίνης μέσω πειραγμένων αντλιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό πολλών παράνομων δεξαμενών που εμπεριέχουν χημικές ουσίες αναμεμειγμένες με τα καύσιμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Γιάννης Αληγιζάκης, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να ξεγελούν το κράτος αλλά και τους πολίτες που είδαν από το καλοκαίρι κιόλας, την βενζίνη να εκτοξεύεται για ακόμη μια φορά.

Μάλιστα, ο ΣΕΕΠΕ, πριν λίγο καιρό υπέγραψε την συμφωνία της με την ΑΑΔΕ προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και πιστοποίηση για τα συστήματα εισροής-εκροής που υπάρχουν στα πρατήρια της χώρας, τη στιγμή που εκτός από τους πολίτες, με τις παράνομες δεξαμενές ζημιώνεται και το Δημόσιο που μετρά κάθε έτος απώλεια εσόδων της τάξεως των 100-150 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόσα λεφτά μας κλέβουν στη βενζίνη από πειραγμένες αντλίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.