ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόση ξεφτίλα πια; Έστησαν ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» για μερικούς μαθητές που απλά θέλησαν να κοινωνήσουν!

Μέχρι που θα φτάσει η κατάντια αυτής της χώρας; Μαθητές δημοτικού στην Κρήτη ένιωσαν μια αγνή ανάγκη να κοινωνήσουν και ο κόσμος γύρισε ανάποδα!
Πόση ξεφτίλα πια; Έστησαν ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» για μερικούς μαθητές που απλά θέλησαν να κοινωνήσουν!

Μαθητές – Κρήτη: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι γνωστές και μη εξαιρετέες αντιχριστιανικές ιστο – φυλλάδες, μέσα στη μανία που έχουν για να πλήξουν την Ορθοδοξία έχουν αναγάγει σε κάτι περισσότερο από… θανάσιμη απειλή για την υγειονομική ασφάλεια, το θέμα των μαθητών δημοτικού που εκκλησιάστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και (μερικοί) κοινώνησαν χωρίς την επίγνωση των γονέων τους.

Μιλάμε για την απόλυτη διαστροφή και παρακμή ενός καταρρέοντος μέρους της κοινωνίας που φτύνει τον εαυτό της και νομίζει πως βρέχει, βασιζόμενη σε υποκριτικούς ηθικισμούς. Τι πιο φυσιολογικό και ευλογημένο από μερικά παιδάκια που ένιωσαν ψυχική ανάγκη να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού στο τέλος ενός εκκλησιασμού; Τι πιο ασφαλές, τι πιο αγνό και τι πιο αμόλυντο από αυτό;

Ένα μέρος του κόσμου των «μεγάλων» όμως δεν το είδε καθόλου έτσι. Με τη διαρροή της είδησης αμέσως επιστρατεύτηκαν οι γνωστοί λιβελοφόροι που αντί για μελάνη γράφουν με λάσπη: «Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», «απαράδεκτο να μην ενημερωθούν οι γονείς», «να δώσουν εξηγήσεις οι δάσκαλοι» και άλλες τέτοιες ιαχές βλακείας.

Ενώ – άκουσον άκουσον – ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση (!) για να ερευνηθεί υπό ποιες συνθήκες και με τίνος ευθύνες κοινώνησαν οι μαθητές! Λες και το ότι κοινώνησαν τα παιδιά είναι κάποιο έγκλημα! Εκπαιδευτικοί τραβιούνται να δώσουν καταθέσεις, επειδή οι μαθητές συμμετείχαν στο πολυτιμότερο Μυστήριο της Ορθοδοξίας! Είναι δυνατόν να γίνεται ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» κάτι που κάνουν γενιές και γενιές μαθητών εδώ και δεκαετίες, χωρίς ποτέ να πάθει κανένας τίποτα;

Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει αυτό το κράτος πια;

Εδώ έχουμε ολόκληρη πανδημία για 2 χρόνια και κοινωνά ένας μέσος όρος 150.000 ανθρώπων κάθε Κυριακή στους ναούς όλης της χώρας, και δεν έχει βρεθεί ΙΧΝΟΣ διασποράς από τον εκκλησιασμό. Ένα διαρκές θαύμα που κάποιοι το βλέπουν και κάποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν.

Καμία ευθύνη δεν φέρουν οι δάσκαλοι, ούτε οι μαθητές

Όπως λέει το ρεπορτάζ, οι γονείς δεν θεώρησαν αυτονόητο ότι η συγκατάθεση τους για εκκλησιασμό ισοδυναμεί και με συγκατάθεση για μετάληψη των παιδιών. Μα έχουμε τρελαθεί τελείως με αυτά που ακούμε; Η Θεία Μετάληψη ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ του εκκλησιασμού, υπό την προϋπόθεση πως ο πιστός έχει εξομολογηθεί ή και σε περιπτώσεις παιδιών που ακόμα έχουν αγνή ψυχούλα και ιερό πόθο να κοινωνήσουν. Πάντως στην Εκκλησιαστική πραγματικότητα, δεν είναι άλλο πράγμα ο εκκλησιασμός και άλλο η Θεία Κοινωνία!

Αν κάποιος γονέας δεν το γνωρίζει αυτό, δεν φταίει ούτε ο μαθητής, ούτε ο δάσκαλος, ούτε ο ιερέας, ούτε κανένας. Φταίει ο ίδιος. Εξάλλου μόνο χαρά και αγαλλίαση πρέπει να έχει ένας γονιός για το παιδί του που κοινώνησε (αν αυτό επιθυμούσε η καρδούλα του). Οτιδήποτε άλλο, είναι απλά προβολή (και επιβολή) της απιστίας του γονιού, σε βάρος της θέλησης του παιδιού.

Για να βγάλουν τα αντιχριστιανικά συμπλέγματα τους, κάποιοι υπεύθυνοι, κάποιοι ανεύθυνοι, και κάποιοι ανόητοι, μπλέκουν τα παιδάκια και τους δασκάλους σε έναν κυκεώνα επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν την τρικυμία που βρίσκεται στο κεφάλι τους.

Έκαναν παντιέρα το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, και το ξεχείλωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Ας σοβαρευτούν επιτέλους οι φορείς της εκπαίδευσης, το υπουργείο και όλοι που μας βγήκαν υπερ – ευαίσθητοι με τη Θεία Κοινωνία. Έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν από το να κάνουν τη ζωή – πατίνι σε δασκάλους, επειδή άφησαν μερικά παιδάκια να κοινωνήσουν.

Στέγες καταρρέουν, σοβάδες πέφτουν, σχολεία πλημμυρίζουν, κτιριακά συγκροτήματα κρίνονται ακατάλληλα και λειτουργούν κανονικά. Ας κάνουν προκαταρκτικές για αυτά και ας αφήσουν τα παιδάκια ήσυχα να προσεγγίσουν τον Θεό, αν το λαχταρά η ψυχούλα τους. Εξάλλου μεγαλύτερη ασφάλεια από όση υπάρχει στην Εκκλησία και στη Θεία Κοινωνία, δεν πρόκειται να συναντήσουν οι μαθητές πουθενά αλλού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόση ξεφτίλα πια; Έστησαν ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» για μερικούς μαθητές που απλά θέλησαν να κοινωνήσουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.