ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες,παραλίες και ξενοδοχεία!

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο κυβερνητικό επιτελείο ώστε να παραδοθεί αύριο (Παρασκευή 24 Απριλίου) στον πρωθυπουργό το σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφουν και σβήνουν τις τελευταίες ώρες με το… αγκάθι να παραμένει η έναρξη των σχολείων και ο τρόπος που θα...
Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες,παραλίες και ξενοδοχεία!

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο κυβερνητικό επιτελείο ώστε να παραδοθεί αύριο (Παρασκευή 24 Απριλίου) στον πρωθυπουργό το σχέδιο για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφουν και σβήνουν τις τελευταίες ώρες με το… αγκάθι να παραμένει η έναρξη των σχολείων και ο τρόπος που θα λειτουργούν καφετέριες, παραλίες και ξενοδοχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Στο τελικό στάδιο το σχέδιο για άρση των μέτρων

Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες και θα βάλει τις τελευταίες πινελιές, ώστε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους μετάβασης στην επόμενη μέρα.

Πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων

Πριν από την Πρωτομαγιά φαίνεται να έχουν καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης και τα κομμωτήρια, ενώ οι περιορισμοί στην κυκλοφορία με τα SMS θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες ακόμη μετά την Πρωτομαγιά.

Μεταγενέστερο θα είναι το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων που προσδιορίζεται μετά τις 20 του μήνα. Το διάστημα από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου σχεδιάζεται η επαναλειτουργία καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας θα δώσει την δυνατότητα και για τα πρώτα μπάνια στις αρχές Ιουνίου. Συγκεκριμένα, θα επιτραπεί το άνοιγμα των πλαζ και των παραλιών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, πάντα με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγής του συνωστισμού.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα ξενοδοχεία. Το άνοιγμα θα γίνει σε δύο φάσεις. Η αρχή θα γίνει με αυτά που έχουν 12μηνη λειτουργία με πιθανότερη ημερομηνία την 15η του μήνα ενώ στις την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με το σταδιακό «πέρασμα» στην κανονικότητα δεν θα έχουμε κλιμάκωση της πανδημίας και για αυτό το λόγο, μετά την άρση των περιορισμών, θα συνιστάται η χρήση της υφασμάτινης μάσκας στους εργασιακούς χώρους και γενικά όπου θα βρίσκεται συγκεντρωμένος πληθυσμός.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι όλη η διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο και πως η καθημερινότητα που γνωρίζαμε όλοι πριν από τον Covid-19 θα καθυστερήσει αρκετά να επιστρέψει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες,παραλίες και ξενοδοχεία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.