ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Η αλλαγή ώρας είχε απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι το χειμώνα και δρομολογούνται αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Οι χώρες της ΕΕ έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν
Αλλαγή ώρας 2019: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Η αλλαγή ώρας για το 2019 στην Ελλάδα από θερινή σε χειμερινή πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μήνα, φέτος στις 27 Οκτωβρίου. Τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Ώρα θα αλλάξουμε και τον Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως τον Μάρτιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Κάνε follow στο Sportime

Ακολούθησε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας 2019: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.