ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Νέο «μαύρο» ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως

Ημερήσια αύξηση-ρεκόρ κατέγραψαν τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες, καθώς ανήλθαν σε 237.743, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, ο οποίος κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Οργανισμού. Το...
Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Νέο «μαύρο» ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως

Ημερήσια αύξηση-ρεκόρ κατέγραψαν τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες, καθώς ανήλθαν σε 237.743, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, ο οποίος κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Οργανισμού.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 230.370 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, στις 12 Ιουλίου.

Οι θάνατοι κυμαίνονται σταθερά κάτω από 5.000 ημερησίως.

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 14 εκατομμύρια.

Περισσότεροι από 590.00 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία μέσα σε διάστημα επτά μηνών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις

Ανησυχία εμπνέει το γεγονός ότι πολλές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ενώ δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε δεκάδες πολιτείες της Αμερικής.

«Θα είμαι ξεκάθαρος, πολλές χώρες κινούνται στην λάθος κατεύθυνση και ο ιός είναι δημόσιος κίνδυνος» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τα κεντρικά του οργανισμού στη Γενεύη.

«Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτή η πανδημία, είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει. Όμως, δεν χρειάζεται να γίνει έτσι», προσέθεσε ο Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ.

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της νόσου Covid-19 μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, δύσπνοια και προβλήματα στους πνεύμονες ενώ υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και τους νεφρούς.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Νέο «μαύρο» ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.