ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Εκεί μπαίνουμε για την αίτηση

Κλείδωσε η ημερομηνία που θα είναι στον αέρα η πλατφόρμα για το power pass
Power Pass: 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Εκεί μπαίνουμε για την αίτηση

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας για το Power pass, εκεί όπου οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις αιτήσεις του προκειμένου να εισπράξουν την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ έφεραν τους πολίτες σε τέλμα, με την Ελληνική Κυβέρνηση να αποφασίζει εν τέλει να μοιράσει ένα επίδομα ρεύματος που θα ξεκινά από τα 18 ευρώ και θα έχει ανώτατο όριο τα 600 ευρώ.

Power Pass: 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η ημερομηνία κλειδί κατά την οποία θα ανοίξει η πλατφόρμα είναι η Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Όσον αφορά τα τα χρήματα, αυτά αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος οι οποίοι είχαν το 2021 καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων έως 45.000 ευρώ.

Πώς και που γίνεται η αίτηση για επίδομα ρεύματος

  • Είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • Ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • Αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • Θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος.
  • Θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

Η κυβέρνηση χωρίς να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική και χωρίς ποτέ να παραδέχεται τις δικές της ευθύνες…αρχικά άφησε τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών με πάσης φύσεως τρόπους και τεχνάσματα και τώρα μετά την κατακραυγή προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται επιστρέφοντας ελάχιστα χρήματα στους καταναλωτές.

Μάλιστα από τον εν λόγω επικοινωνιακό επίδομα χιλιάδες πολίτες μένουν εκτός και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Εκεί μπαίνουμε για την αίτηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.