ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Ανακοινώθηκε σημαντική αλλαγή που αφορά όλους

Η σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε από τον Κώστα Σκρέκα αναφορικά με το Power Pass.
Power Pass: Ανακοινώθηκε σημαντική αλλαγή που αφορά όλους

Την αύξηση των επιδοτήσεων για τον Ιούλιο αναφορικά με το Power Pass ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανακοίνωσε, για τον τρέχοντα μήνα θα υπάρξει οριζόντια κάλυψη όλων των καταναλωτών χωρίς καμία εξαίρεση για το ηλεκτρικό ρεύμα. Δηλαδή, θα υπάρξει επιδότηση σε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στη μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, απορροφώντας έως και το 84% της αύξησης.

Συνολικά, οι επιδοτήσεις για το κόστος ενέργειας ανέρχονται στα 722 εκατομμύρια ευρώ, 300 εκατομμύρια ευρώ αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Διευρύνει την στήριξη και τον Ιούλιο, με οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις.

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως τα τιμολόγια κάθε προμηθευτεί ηλεκτρικής ενέργειας, που θα υποχρεώνονται να ενημερώνουν κάθε φορά για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής παρόχου αζημίως.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 240 ευρώ η μεγαβατώρα καλύπτοντας το 100% της αύξησης.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ψιλικά, φούρνους κομμωτήρια κ.α), η επιδότηση διαμορφώνεται στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έως το 82% της αύξησης. Αντίστοιχα, στα αγροτικά τιμολόγια η στήριξη είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα καλύπτοντας έως και το 90% της αύξησης.

Για τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα ανέλθει σε 148 ευρώ. Σε 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται επίσης η στήριξη για το φυσικό αέριο.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Ανακοινώθηκε σημαντική αλλαγή που αφορά όλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.