ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Μπάχαλο – Θέλει φορολογικές δηλώσεις και από τα προστατευόμενα μέλη!

Μεγάλο πρόβλημα για αρκετούς δικαιούχους που έκαναν την αίτηση τους για να λάβουν το Power Pass.
Power Pass: Μπάχαλο – Θέλει φορολογικές δηλώσεις και από τα προστατευόμενα μέλη!

Χαμός έχει γίνει όσον αφορά το Power Pass, με χιλιάδες δικαιούχους να μη γίνονται δεκτοί από απόγευμα της Τρίτης στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το σύστημα έκοψε την εκκαθάριση σε αυτούς που έκαναν στη συνέχεια τη φορολογική τους δήλωση για το 2021.

Δηλαδή ενώ έβλεπαν στην αρχή να αναγράφεται η κατάσταση της αίτησης ως «Υπό εκκαθάριση», πλέον τους έδειχνε «Εκκρεμεί Υποβολή».

Μάλιστα υπάρχει και η υποσημείωση η οποία αναφέρει: «Τα στοιχεία Κύριας κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησης σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί υποβολή αίτησης».

Έτσι θα πρέπει να ελεγχθεί ξανά από όλους η αίτηση και αν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, να γίνει ξανά από την αρχή.

Αναλυτικά οι ενδείξεις για την αίτηση:

  • «Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.
  • «Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής:

αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.

αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη.

  • «Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.
  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Μπάχαλο – Θέλει φορολογικές δηλώσεις και από τα προστατευόμενα μέλη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.