ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Όλα τα ΑΦΜ διαθέσιμα για αιτήσεις – Πότε κλείνει η πλατφόρμα!

Όλοι οι πολίτες πλέον μπορούν να κάνουν αίτηση με το ΑΦΜ τους για να πάρουν το Power Pass.
Power Pass: Όλα τα ΑΦΜ διαθέσιμα για αιτήσεις – Πότε κλείνει η πλατφόρμα!

Μετά τα… τρελά ποσά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος, η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει το Power Pass και να την αποσύρει, προσπαθώντας να μαζέψει τα λάθη της.

Η πλατφόρμα προκειμένου να κάνουν οι πολίτες τις αιτήσεις τους και να πάρουν πίσω κάποια από χρήματα από τα υπέρογκα ποσά που δώσανε, είναι πλέον ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ.

Το συγκεκριμένο βοήθημα όπως γνωρίζουμε αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαΐου 2022.

Το ποσό που θα λάβει πίσω κάθε δικαιούχος, αγγίζει το 60% της αύξησης του ρεύματος, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, ενώ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 600 ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η πλατφόρμα για το Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πώς γίνεται διαδικασία;

Τα βήματα για τη διαδικασία είναι πάρα πολύ απλά, αφού ο κάθε δικαιούχος απλά χρειάζεται να εισέλθει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet του, ενώ χρειάζεται να βάλει και τον αριθμό IBAN που θέλει να λεφτά να του πιστωθούν.

Από κει και πέρα, η εκκαθάριση και η πίστωση του ποσού θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και τότε θα αρχίσουν να φαίνονται τα ποσά στους λογαριασμούς.

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Όλα τα ΑΦΜ διαθέσιμα για αιτήσεις – Πότε κλείνει η πλατφόρμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.