ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Πότε θα πιστωθούν ποσά έως 600 ευρώ στους καταναλωτές

Με αυτόν τον τρόπο θα λάβουν οι καταναλωτές το επίδομα των 600 ευρώ για το ρεύμα
Power Pass: Πότε θα πιστωθούν ποσά έως 600 ευρώ στους καταναλωτές

Το power pass προκειμένου να πάρουν μια οικονομική ανάσα περιμένουν οι Έλληνες καταναλωτές που τη φετινή χρονιά έχουν δει το ηλεκτρικό ρεύμα να εκτινάσσεται στα ύψη.

Όπως είχατε διαβάσει από το Sportime, έχει ξεκαθαρίσει το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις του για το επίδομα των 600 ευρώ.

Οι υπέρμετρες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ φέρνει το power pass που αναμένεται να δώσει από 18 έως 600 ευρώ σε όσους έχουν το δικαίωμα να το καρπωθούν.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα το 2020 έως 45.000 ευρώ ενώ δικαιούχοι είναι και όσοι εμφάνισαν δήλωση του 2021 που ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

Ο δικαιούχος θα πρέπει να εισέλθει στην εφαρμογή του power pass με τους κωδικούς του Taxisnet ούτως ώστε να ελέγχει οτι όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στην πλατφόρμα είναι ορθά και έπειτα να πατήσει επιβεβαίωση.

Η πλατφόρμα αναμένεται να μείνει ανοιχτή και να είναι στη διάθεση των καταναλωτών για δύο εβδομάδες.

Power Pass: Πότε θα πιστωθούν ποσά έως 600 ευρώ στους καταναλωτές

Όσον αφορά το πότε θα υπάρξει πίστωση της επιδότησης, αυτή θα γίνει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στο τραπεζικό IBAN που θα δηλωθεί στη σχετική φόρμα, μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων.

Το ποσό της επιδότησης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα .

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Πότε θα πιστωθούν ποσά έως 600 ευρώ στους καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.