ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Πρόστιμο 1200 ευρώ – Αυτό πρέπει να προσέξετε στο επίδομα ρεύματος

Power Pass: Ποιοι απειλούνται με πρόστιμο έως 1200 ευρώ αντί για επίδομα.
Power Pass: Πρόστιμο 1200 ευρώ – Αυτό πρέπει να προσέξετε στο επίδομα ρεύματος

Power Pass: Πρόστιμο, αντί να λάβουν επίδομα, κινδυνεύουν να πληρώσουν όσοι πολίτες δώσουν στοιχεία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ που εκδόθηκε για το επίδομα ρεύματος, όποιος υποβάλλει ψευδή στοιχεία κατά την αίτηση, απειλείται με πρόστιμο διπλάσιο της ενίσχυσης που έλαβε!

Αυτό προκύπτει από τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την επιδότηση στο ρεύμα και το Power Pass, που επιστρέφει έως και 600 ευρώ σε καταναλωτές.

Θυμίζουμε ότι η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.




  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
  • Η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής πραγματοποιείται μετά τις 14 Ιουνίου 2022. Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Η πληρωμή των δικαιούχων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

Power Pass: Ποιοι θα πληρώσουν έως 1200 ευρώ πρόστιμο

  • Εάν σε σχετικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί σε κάποιον αιτών (από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου) διαπιστωθεί υποβολή ψευδών ή ανακριβών στοιχείων στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, είναι άμεσα απαιτητό το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.

Αν δηλαδή κάποιος πολίτης λάβει την το μάξιμουμ της ενίσχυσης των 600 ευρώ του power pass αλλά έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 1.200 ευρώ!

  • Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βεβαιώνει το προς ανάκτηση αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και εκδίδει την σχετική ταυτότητα οφειλής σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90), κατόπιν σύνταξης χρηματικού καταλόγου από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Τα ποσά μετά την είσπραξή τους εμφανίζονται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων 1590789001 «Λοιπές επιστροφές Ποσών».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Πρόστιμο 1200 ευρώ – Αυτό πρέπει να προσέξετε στο επίδομα ρεύματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.