Οι δύο αμερικανικές υπηρεσίες θα έχουν πράκτορες σε όλη τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα της Έκθεσης!

Με αφορμή το γεγονός η τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι οι ΗΠΑ, στην περιφρούρηση της Θεσσαλονίκης θα μετέχουν και πράκτορες της CIA και του FBI!

Τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι δρακόντεια για το διάστημα της Έκθεσης, καθώς αναμένονται και πολλές αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών, ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.

Στη σύσκεψη της Αστυνομίας αποφασίστηκε να λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί. Ήδη έχουν ανακληθεί οι άδειες όλων των αστυνομικών της πόλης, ενώ αναμένονται και περίπου 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη της Αστυνομίας παραβρέθηκαν και και αξιωματούχοι της CIA και του FBI, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα συστήματα ασφαλείας των Αρχών, αφού θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου και τα μέτρα ασφαλείας για τον Αμερικανό Υπουργό Εμποριου, Γουίλμπουρ Ρος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, θα υπάρχουν… ακροβολισμένοι σε πολλά σημεία της πόλης, πράκτορες τόσο από τη CIA όσο και από το FBI, ενώ στο λιμάνι θα είναι και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney.