ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινος» φασισμός κηρύσσεται στο Νταβός: Μιλούν για ανιχνευτή άνθρακα που θα παρακολουθεί που ταξιδεύουμε και τι τρώμε

Στην συνάντηση του Νταβός, ο πρόεδρος της Αlibaba μίλησε για τον «μεγάλο Αδερφό» που καταφθάνει με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος.
«Πράσινος» φασισμός κηρύσσεται στο Νταβός: Μιλούν για ανιχνευτή άνθρακα που θα παρακολουθεί που ταξιδεύουμε και τι τρώμε

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, εκεί που χτυπά η «καρδιά» της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης» και των δυσοίωνων αποφάσεων για το μέλλον της Δύσης, θέτονται οι κατευθυντήριες γραμμές για μια βιομηχανική «επανάσταση» απόλυτου ελέγχου.

Φαίνεται πως η πανδημία και το αφήγημα της κλιματικής κρίσης άνοιξε νέους ορίζοντες για «χρυσές δουλειές» πάνω στη χειραγώγηση των μαζών, μέσω της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μετά τον Διευθύνων Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά που – ευρισκόμενος στο Νταβός –  έκανε λόγο για καταπόσιμο «χάπι» που θα στέλνει ένα ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές μετά την πέψη του χαπιού, ήρθε η σειρά του προέδρου της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας Alibaba, Μίκαελ Έβανς, που μίλησε για τη δημιουργία πλατφόρμας που μέσω ενός μεμονωμένου ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα «θα παρακολουθεί που και πως ταξιδεύουν, τι τρώνε και τι καταναλώνουν» οι άνθρωποι.

Όπως δήλωσε ο Έβανς, πρόκειται για μια τεχνολογία που βρίσκεται ήδη σε φάση ανάπτυξης.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως τα παγκόσμια κέντρα ελέγχου, επιθυμούν διακαώς να επιβάλλουν μια μορφή παγκόσμιας δουλείας υπό το πρόσχημα της ενεργειακής οικονομίας και της προστασίας της γης. «Πράσινοι» φόροι, ενεργειακή εξάρτηση, μηδενική αυτάρκεια, περιορισμοί μετακινήσεων, ασφυκτική παρακολούθηση του καταναλωτή, είναι μερικοί μόνο από τους στόχους των «μεγάλων χορηγών» της ανθρωπότητας, που πλέον δεν κρύβουν τις δυστοπικές προθέσεις τους.

Όπως μπήκαν ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα στην υγεία μέσα στην περίοδο της πανδημίας, έτσι τα κέντρα εξουσίας φιλοδοξούν να βάλουν και περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας (όπως φαίνεται και από τα μέτρα ενεργειακού lockdown που εισηγούνται οι Βρυξέλλες), άλλα και στην κατανάλωση τροφής και το ατομικό «αποτύπωμα του άνθρακα».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ενδιαφέρεται για την ελάχιστη… ρύπανση που κάνει ατομικά ο πολίτης της Δύσης, και την ίδια στιγμή οι υποκριτικές Δυτικές κυβερνήσεις αφήνουν ελεύθερες τις κολοσσιαίες εταιρείες να μολύνουν ανενόχλητα το περιβάλλον, ενώ περιορίζουν μεθοδικά τα κρατικά κονδύλια για την προστασία των δασών, και των οικοσυστημάτων. Τρανό παράδειγμα, η χώρα μας, που πέρυσι σχεδόν παράτησε την δασοπροστασία στην μοίρα της, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η διεστραμμένη επιθυμία για απόλυτη εξουσία, που διακατέχει τους αλαζονικούς ολιγάρχες, έφτασε στο σημείο οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν… αυτοκίνητα που χρειάζεται να βγάλουν ατομική «κάρτα καυσαερίου» για να κυκλοφορούν νόμιμα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων αποθρασύνεται όλο και περισσότερο, σε έναν Δυτικό κόσμο που μοιάζει να βυθίζεται με γοργούς ρυθμούς στον εφιάλτη ενός παγκόσμιου φασισμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Πράσινος» φασισμός κηρύσσεται στο Νταβός: Μιλούν για ανιχνευτή άνθρακα που θα παρακολουθεί που ταξιδεύουμε και τι τρώμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.