ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σερρών: «Εργοδότες απολύουν ανεμβολίαστους νέους, υπό τον φόβο των προστίμων»! (vid)

Ενώ η ανεργία μαστίζει τη Βόρεια Ελλάδα, εργοδότες απολύουν νέους που εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί!
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σερρών: «Εργοδότες απολύουν ανεμβολίαστους νέους, υπό τον φόβο των προστίμων»! (vid)

Την τραγική κατάσταση που υπάρχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιέγραψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών, Άλκης Απιδόπουλος, αποκαλύπτοντας πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα στις Σέρρες, επειδή οι υπάλληλοι ήταν ανεμβολίαστοι!

Ο κ. Απιδόπουλος μίλησε για «αρκετές περιπτώσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων, κυρίως νέων», που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και οι εργοδότες τους, τους έδιωξαν.

Ενώ η ανεργία θερίζει στη Βόρεια Ελλάδα, με αποκαρδιωτικά ποσοστά που φτάνουν έως και 70% στους νέους, το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, ωθεί τους εργοδότες να μεταφέρουν αυτή την πίεση στους υπαλλήλους. Με την υποχρέωση πολλαπλών τεστ για τους ανεμβολίαστους, συχνούς ελέγχους και υπέρογκα πρόστιμα να απειλούν τους επιχειρηματίες, αυτοί προτιμούν να απολύσουν τους εργαζόμενους για να απαλλαγούν από το ρίσκο.

Οι απολύσεις αφορούν κυρίως εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης και ασφαλώς πρόκειται για ένα πανελλαδικό φαινόμενο που δεν εντοπίζεται μόνο στις Σέρρες. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα εκβιάζονται καθημερινά από εργοδότες, για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, με εσωτερικές ανακοινώσεις και διορίες που βάζουν «το μαχαίρι στον λαιμό» για μια μη υποχρεωτική ιατρική πράξη.

Ανεργία με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης απλώνεται μια «επιδημία» εκβιασμών και απολύσεων, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία. Υπό τον φόβο των προστίμων, εργοδότες πετούν στον δρόμο την εργαζόμενη νεολαία, ακολουθώντας κυβερνητικές εντολές που γίνονται τάχα για το καλό της δημόσιας υγείας, ενώ η ανεργία προκαλεί στον απολυμένο μια σειρά από δυσβάσταχτα προβλήματα που συχνά αποδεικνύονται πολύ χειρότερα από τις προκλήσεις του κορονοϊού.

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η στοχοποίηση υγιών ανθρώπων με νιάτα και όρεξη να δουλέψουν. Οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να στερούν το ψωμί από υπαλλήλους λειτουργώντας ως «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πως η εκβιαστική πολιτική με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα επεκταθεί και στους ίδιους. Αφού ήδη ανακοινώθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη πως όσες χρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν συγχωνευτούν, θα «καταδικαστούν» σε έλλειψη χρηματοδότησης που σημαίνει λουκέτο.

Άρα η εκβιαστική πολιτική είναι μια υπόθεση που αφορά όλους, εργοδότες και εργαζόμενους. Και οι απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων, δεν πρόκειται να ωφελήσουν απολύτως κανέναν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σερρών: «Εργοδότες απολύουν ανεμβολίαστους νέους, υπό τον φόβο των προστίμων»! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.