ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής: «Αχρηστεύθηκαν οι εξωτερικοί χώροι – Κινδυνεύουμε να κλείσουμε»

Ο πρόεδρος εστιατόρων Αττικής, είπε πως με τα νέα μέτρα οι ανεμβολίαστοι γύρισαν την πλάτη στην εστίαση, με αποτέλεσμα να υπάρχει 60% μείωση του πελατολογίου.
Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής: «Αχρηστεύθηκαν οι εξωτερικοί χώροι – Κινδυνεύουμε να κλείσουμε»

Για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η εστίαση, λόγω των παράλογων μέτρων της κυβέρνησης, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει πως όλα βαίνουν… καλώς στην εστίαση και καλεί τους εστιάτορες να γίνουν «αστυνομικοί» του καταστήματος τους, φαίνεται πως στη πραγματικότητα αρχίζουν να γιγαντώνονται τα προβλήματα για τους επιχειρηματίες.

«Η εστίαση είναι στην μέση, ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ εμείς το τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτήν την στιγμή δημιουργούνται προβλήματα οικονομικά», είπε εκφράζοντας την ανησυχία του ο κ. Δαβερώνης.

«Η εστίαση λειτουργεί με πολύ λιγότερο πελατολόγιο, ενώ οι υποχρεώσεις είναι στο 100%. Ο καιρός χαλάει και οι εξωτερικοί χώροι ουσιαστικά έχουν αχρηστευθεί και οι πελάτες μας έχουν περιοριστεί στο 60%», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ασύμφορη η εστίαση για τους μη εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση έχει κάνει αφόρητη τη ζωή των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και η εφαρμογή rapid τεστ, για να κάτσει κάποιος σε εξωτερικό χώρο, ουσιαστικά αποτέλεσε την ταφόπλακα του πελατολογίου της εστίασης. Και φυσικά μιλάμε για ένα μέτρο καθαρά τιμωρητικό, αφού η μετάδοση σε ανοιχτούς χώρους έχει απειροελάχιστες πιθανότητες σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Είναι λογικό πως ένα μέτρο – καψόνι, θα προκαλέσει στον κόσμο μόνο αντίδραση και απομάκρυνση από τα μαγαζιά. Μόνο ως τραγέλαφος μπορεί να χαρακτηριστεί το ότι ένα άτομο πρέπει να κάνει τεστ για να κάτσει σε μια (εξωτερική) καρέκλα καταστήματος, ενώ ακριβώς δίπλα από αυτήν μπορεί να υπάρχει ένα παγκάκι, που κάθεται χωρίς τεστ.

Και είναι ηλίου φαεινότερο πως ένα πολίτης δεν πρόκειται να πληρώσει για ένα τεστ των 10 ευρώ, για να πιει έναν καφέ των 4 ευρώ. Και όσο μπαίνουμε στα κρύα του χειμώνα η κατάσταση γίνεται χειρότερη, άλλα η κυβέρνηση δεν δείχνει να το αντιλαμβάνεται.

Οι εστιάτορες έσπευσαν να ξοδέψουν σημαντικά ποσά για να βάλουν πλέξιγκλας και σόμπες για να σώσουν την πελατεία τους στους εξωτερικούς χώρους. Και βρέθηκαν στο έλεος μιας κυβέρνησης που αλλάζει τα μέτρα «σαν πουκάμισο». Τα τελευταία μέτρα ουσιαστικά αχρήστευσαν τους εξωτερικούς χώρους.

Πρόεδρος Εστιατόρων: «Κινδυνεύουμε να κλείσουμε»

Ο πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής, είπε ακόμα πως υπάρχει μια σειρά αιτημάτων για μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, που αφορούν άμεσα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Και τόνισε πως «αν δεν υπάρξει στήριξη, ο ιδιοκτήτης θα κλείσει την επιχείρηση. Το προτιμά αυτό η κυβέρνηση;».

Βέβαια, και η όποια οικονομική στήριξη δεν θα λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του. Η σημερινή άθλια κατάσταση στην εστίαση δημιουργείται από τα απαράδεκτα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Αυτά τα μέτρα που διχάζουν και προσβάλλουν πολίτες και εργαζόμενους, είναι η βάση του προβλήματος.

Ενώ σχετικά με την πανελλαδική απεργία της εστίασης που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου, σχολίασε πως θα «είναι συμβολική η διαμαρτυρία, χωρίς εντάσεις. Το θέμα είναι να μείνουν οι επιχειρήσεις ανοιχτές και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι: επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, κράτος και πελάτες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής: «Αχρηστεύθηκαν οι εξωτερικοί χώροι – Κινδυνεύουμε να κλείσουμε»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.