ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών: Θα έχουμε νέες αυξήσεις

Νέες αυξήσεις σε προϊόντα προανήγγειλε ο πρόεδρος των παραγωγών στις λαϊκές αγορές.
Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών: Θα έχουμε νέες αυξήσεις

Αυξήσεις: Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις των τιμών θα βρεθούν οι Έλληνες καταναλωτές το προσεχές διάστημα σύμφωνα με όσα προανήγγειλε σε δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος παραγωγών των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαβιδάς σχολίασε το κατά πόσο είναι επηρεασμένη η αγορά από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα, αλλά θα έχουμε νέες αυξήσεις.

Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη υπάρχει επάρκεια στα λαχανικά και τα φρούτα όμως παρατηρείται μια αύξηση των τιμών στα προϊόντας που έρχονται από την Κρήτη, όπως οι ντομάτες και οι μελιτζάνες τα οποία όμως είναι εκτός εποχής λόγω αύξησης του κομίστρου που έχει διαμορφώσει μια δύσκολη κατάσταση για τους παραγωγούς.

Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών: Αύξηση του κόστους παραγωγής που οδηγεί σε νέες αυξήσεις

Μάλιστα, όσα προϊόντα βρίσκονται αυτή τη στιγμή προς πώληση σε μια λαϊκή αγορά αφορούν μια παραγωγή που έγινε με το παλιό κόστος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πλέον το κόστος παραγωγής έχει υπερδιπλασιαστεί κάτι που έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση καθώς δεν γνωρίζουν ποιες θα είναι οι ποσότητες που θα ικανοποιήσουν εν τέλει και θα καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Με το Πάσχα όμως να πλησιάζει, η ζήτηση των προϊόντων αναμένεται να αυξηθεί, με τον πρόεδρο των παραγωγών να τονίζει πως το πρόβλημα αφορά τα τρόφιμα τα οποία εισάγοντας και στα οποία αναμένεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις τη στιγμή που όπως διαβάσατε από το Sportime, η Ελλάδα εισάγει το 60% των τροφίμων της.

Δείτε τα όσα είπε ο Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών: Θα έχουμε νέες αυξήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.