ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόκληση Πατούλη – Αύξησε κατά 2 εκατ. ευρώ τα έξοδα για shows και events εν μέσω Πυρκαγιών – Τι άλλο αποκάλυψε ο Γιάννης Σγουρός

Εν μέσω πυρκαγιών σε όλη την Αττική, από άκρη σε άκρη, ο Γιώργος Πατούλης ενέκρινε αύξηση 2 εκατ. ευρώ για… πάρτι. Η αποκάλυψη του Γιάννη Σγουρού.
Πρόκληση Πατούλη – Αύξησε κατά 2 εκατ. ευρώ τα έξοδα για shows και events εν μέσω Πυρκαγιών – Τι άλλο αποκάλυψε ο Γιάννης Σγουρός

Ωμή πρόκληση Πατούλη με αύξηση δύο εκατ. ευρώ για shows, events και πολιτιστικές εκδηλώσεις αποφάσισε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Μέσα σε ένα καλοκαίρι που οι πυρκαγιές έχουν μπει μέσα σε οικιστικές ζώνες και οι ζημιές των Ελλήνων πολιτών είναι μεγάλες. Ο Γιάννης Σγουρός προέβη και σε άλλες αποκαλύψεις.

Τη στιγμή που πολλές οικιστικές ζώνες στην ανατολική Αττική δεν έχουν δικό τους σύστημα ύδρευσης, σε ένα καλοκαίρι που η φωτιά έφτασε μέσα στα σπίτια των κατοίκων της Αττικής. Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα γίνεται συζήτηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό πάσα είδους κατάσβεσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής επέλεξε πως είναι «φρόνιμο» να αυξήσει τα έξοδα για events και shows κατά δύο εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε νωρίτερα πως το μοναδικό μέτρο πρόληψη που πήρε ο Γιώργος Πατούλης ήταν το κλείσιμο των μεγάλων πάρκων στην Αττική. Μια ακατανόητη απόφαση, από τις πολλές που έχουν παρθεί στη θητεία του.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτή την αποκάλυψη.

Ο Γιάννης Σγουρός κάνει και λόγο για ένα ποσό δαπανών που ξεπερνά τα 9,3 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια Αττικής! Ποσό ρεκόρ σε θητεία! Και φυσικά δεν είναι ποσά που διατέθηκαν για έργα, βελτιώσεις και άλλες ανάγκες της Αττικής. Αλλά ποσά που σπαταλήθηκαν σε πάρτι, δημόσιες σχέσεις. Μόνο το κόστος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αυξήθηκε κατά 300%!

Αναλυτικά όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Σγουρός για τις αλόγιστες σπατάλες του Γιώργου Πατούλη

«Να αυξήσει τις δαπάνες για shows, events και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά 2 εκ. € αποφασίζει η διοίκηση Πατούλη εν τω μέσω καύσωνα και πυρκαγιών, με απόφαση της ελεγχόμενης από την πλειοψηφία οικονομικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα με τη με αρ. 1718/25-7-2023 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η αύξηση των κονδυλίων των κωδικών (ΚΑΕ 0844) που αντιστοιχούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά συνολικά 2 εκ.€.

Πλέον οι συνολικές πιστώσεις για το 2023 για πολιτιστικές εκδηλώσεις ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 9,3 εκ €, που είναι το υψηλότερο ποσό που θα έχει δαπανηθεί ποτέ στην ιστορία του θεσμού.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει υλοποιήσει ούτε μία σοβαρή προληπτική δράση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών, καθυστέρησε να δημοπρατήσει τον διαγωνισμό για την αντιπυρική θωράκιση που δεν έχει κατακυρωθεί τρεις μήνες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, έκλεισε τα πάρκα αρμοδιότητάς της για να μην καούν ενώ πληρώνει αδρά εταιρεία security για να τα φυλάνε !!!

Παράλληλα σοβαρά ερωτήματα προκαλούν τόσο τα ποσά όσο και ο χρόνος που επιλέγεται να αυξηθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια αφού σε λιγότερο από τρεις μήνες πρόκειται να διεξαχθούν οι περιφερειακές εκλογές και δημιουργούνται εύλογα συνειρμοί για τη σκοπιμότητα αυτών των παροχών.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «Η αύξηση κατά 2 εκ. € των δαπανών για shows, events και πολιτιστικές εκδηλώσεις την ώρα που όλη η Ελλάδα καίγεται και η Αττική μετρά ακόμη τις πληγές της δείχνει τις προτεραιότητές της σημερινής διοίκησης και αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία. Οι περιφερειάρχες εκλέγονται για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα και όχι για να διοργανώνουν προεκλογικές φιέστες. Αλήθεια με αυτόν τον τρόπο θα πορευτεί προεκλογικά ο κ. Πατούλης ; Είναι αδύνατον ο κόσμος της ΝΔ να συμμερίζεται τέτοιες πρακτικές και τέτοιο ύφος διοίκησης. Χρειάζεται κατεπειγόντως αλλαγή διοίκησης και αλλαγή πλεύσης ώστε η Περιφέρεια Αττικής να ξαναγίνει θεσμός με κύρος και αξιοπιστία, θεσμός που ασχολείται με τα ουσιώδη προβλήματα των πολιτών και όχι με τα επουσιώδη».

Οι ανεξέλεγκτες δαπάνες για δημόσιες σχέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της Παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» αφού κατά τη διάρκεια της σημερινής διοίκησης χρόνο με τον χρόνο τραβούν την ανηφόρα. Αναφέρεται ενδεικτικά ότι πριν αλλάξει η διοίκηση και σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία το 2018 οι δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν ξεπερνούσαν τα 3 εκ. €, υπάρχει δηλαδή αύξηση άνω του 300 %».

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της οικ. επιτροπής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόκληση Πατούλη – Αύξησε κατά 2 εκατ. ευρώ τα έξοδα για shows και events εν μέσω Πυρκαγιών – Τι άλλο αποκάλυψε ο Γιάννης Σγουρός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…