ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Αυξήσεις και στα ακτοπλοϊκά

Οι αυξήσεις των τιμών συνεχίζονται και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Προσοχή! Αυξήσεις και στα ακτοπλοϊκά

Αντιμέτωπη με τις αυξήσεις συνεχίζουν να βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα καθώς και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο.

O Δ. Πετρόπουλος, Προέδρος Τουριστικών Πρακτόρων μίλησε στο κανάλι του Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και έδωσε την δική του εξήγηση την αύξηση της τάξης του 10% που παρατηρείται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όπως σχολίασε η ενεργειακή καταιγίδα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν θα άφηνε ανεπηρέαστη την ακτοπλοΐα και γενικότερα τις μετακινήσεις.

Για αυτό τον λόγο υπάρξει η αύξηση στα ακτοπλοϊκά κάτι που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου που λειτουργούν σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το μέλλον παρά τις πολλές κρατήσεις και την έντονη κινητικότητα.

Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά: Μεγάλο το πρόβλημα για τον κλάδο

Μάλιστα, πολλοί είναι οι πελάτες που έχουν κάνει τις κρατήσεις του με τα παλιά δεδομένα, κάτι που σημαίνει πως οι εταιρίες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των συμβολαίων, κάτι που θα τις βρει ζημιωμένες σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο θα πρέπει να διατηρηθεί το μειωμένο ΦΠΑ από το 24 στο 13% για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο προκειμένου ο κλάδος να ανακάμψει αλλά και οι πελάτες να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα από αυτές τις αυξήσεις.

To μόνο που μένει να φανεί είναι ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να απαντήσει σε αυτή τη νέα αύξηση των τιμών και αν θα δράσει αποτελεσματικά προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να μην χαλάσουν τις διακοπές του αυτό το καλοκαίρι ή αν θα πάρει αστεία μέτρα στήριξης όπως στα καύσιμα.

Δείτε τα όσα είπε ο Προέδρος Τουριστικών Πρακτόρων:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή! Αυξήσεις και στα ακτοπλοϊκά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.