ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή αν έχετε στην κατάψυξη αυτές τις γαρίδες – Κίνδυνος

Στην ανάκληση κατεψυγμένου αλιεύματος από την αγορά το οποίο περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Προσοχή αν έχετε στην κατάψυξη αυτές τις γαρίδες – Κίνδυνος

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση γαρίδων, καθώς το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο γιατί περιείχε θειώδη σε τιμή πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ΓΑΜΠΑΡΗ ΚΤΨ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ – ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αριθμό παρτίδας G 200321 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20/03/2023, καθαρού στραγγισμένου βάρους 425 γρ.

Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι το προϊόν είναι μη κανονικό, μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Big Brother: Ο Ισίδωρος παραμιλά στο λευκό δωμάτιο

«Ο Σίντνεϊ είπε όχι σε πρόταση 1.400.000 ευρώ της ΠΑΕ Άρης» λέει ο ισπανικός Τύπος

Γλυκά Νερά: «Έσπασε» ο Μπάμπης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή αν έχετε στην κατάψυξη αυτές τις γαρίδες – Κίνδυνος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.