ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή Απάτη: Παίρνουν τηλέφωνο και αποκτούν τους κωδικούς της τράπεζας

Νέα απάτη έχουν βρει επιτήδειοι που αποσπάνε τραπεζικούς λογαριασμούς και χτήματα πολιτών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τα τεχνάσματα και οι προφάσεις που χρησιμοποίησαν.
Προσοχή Απάτη: Παίρνουν τηλέφωνο και αποκτούν τους κωδικούς της τράπεζας

Νέα απάτη έχουν βρει επιτήδειοι που αποσπάνε τραπεζικούς λογαριασμούς και χτήματα πολιτών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τα τεχνάσματα και οι προφάσεις που χρησιμοποίησαν.

Νέος κίνδυνος για τους πολίτες και τα προσωπικά τους δεδομένα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η απάτη που σκαρφίστηκε ένας δράστης που με διάφορες προφάσεις απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος δύο ημεδαπών. Προέκυψε η εμπλοκή τους σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτήτων συνεργείων αυτοκινήτων στο νομό Δράμας, που διαπράχθηκαν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο ιδιοκτήτες συνεργείων και προφασίστηκε ότι τους οφείλει 200 ευρώ από προηγούμενες εργασίες επισκευής αυτοκινήτου.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει τα προσωπικά τους τραπεζικά δεδομένα και να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, από τους οποίους στη συνέχεια αφαίρεσε τα ποσά των 18.571 ευρώ και των 10.040 ευρώ.

Μετά τις καταγγελίες των δύο περιστατικών και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων μεταφέρθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους δύο ημεδαπούς δράστες.

Σημειώνεται ότι ένας από τους δράστες έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: thesstoday.gr

Πιρς Μπρόσναν: Αυτός είναι ο 20χρονος γιος του – Δείτε πόσο έχει αλλάξει

Self test: Τι αλλάζει όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί βρεθούν θετικοί

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή Απάτη: Παίρνουν τηλέφωνο και αποκτούν τους κωδικούς της τράπεζας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.