ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή μήνυμα απάτη: Λένε ότι είναι από την Πειραιώς και κλέβουν λεφτά από λογαριασμούς

Τρόπο για να κλέψουν λεφτά από λογαριασμούς βρήκαν επιτήδειοι που λένε ότι είναι από την τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά!
Προσοχή μήνυμα απάτη: Λένε ότι είναι από την Πειραιώς και κλέβουν λεφτά από λογαριασμούς

Θύμα απάτης έπεσε μια 44χρονη από την Χαλκίδα, από την οποία αφαιρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία καθώς όπως ανέφερε επιτήδειοι της είπαν ότι είναι από την τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να την κλέψουν!

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης (18/8) η 44χρονη έλαβε στο e-mail της μήνυμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από την Τράπεζα Πειραιώς που την καλούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του web banking της σε σχετική φόρμα.

Μετά την καταχώριση των κωδικών της στη συγκεκριμένη φόρμα, η γυναίκα διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγα λεπτά, 3.500 ευρώ είχαν κάνει φτερά από το λογαριασμό τους προς άγνωστους προορισμούς!

Όπως έχουμε επισημάνει κατά επανάληψη, οι απατεώνες χρησιμοποιούν δικές τους ιστοσελίδες, όπου έχει αντιγραφεί ακριβώς η πρώτη σελίδα από την Τράπεζα Πειραιώς και καλούν με τη φόρμα σε επαλήθευση – επικαιροποίηση στοιχείων.

Αν είναι κάποιος προσεκτικός θα παρατηρήσει ότι η συγκεκριμένη φόρμα είναι το μοναδικό ενεργό στοιχείο στη συγκεκριμένη σελίδα, ενώ και η διεύθυνση ακόμη της σελίδας έχει ένα κομμάτι μόνο που προσομοιάζει με αυτό της Τράπεζας και το πρόθεμα ή κάποιο άλλο σημείο παραπέμπει σε σέρβερ ανατολικών – συνήθως – χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Αυτή είναι η 50χρονη που εμπλέκεται σε δεκάδες απάτες – Τι έκανε

Η Ι. Μ. Θεσσαλονίκης εκθειάζει την ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού»: «Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, θα δώσει παρηγοριά σε κάθε πιστό Έλληνα»

Στέφανος Τσιτσιπάς – Εμβόλιο: Θα προτιμούσατε να κάνει… κωλοτούμπα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή μήνυμα απάτη: Λένε ότι είναι από την Πειραιώς και κλέβουν λεφτά από λογαριασμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.