ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει παρτίδα απο τα μουστοκούλουρα Τσάνος!

Με ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ γνωστοποιεί ότι αποσύρει τα μουστοκούλουρα της εταιρείας «Τσάνος», μετά από συντηρητικό που βρέθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει παρτίδα απο τα μουστοκούλουρα Τσάνος!

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ γνωστοποιεί ότι αποσύρει τα μουστοκούλουρα της εταιρείας «Τσάνος», μετά από συντηρητικό που βρέθηκε σε υψηλότερα επίπεδα του κανονικού.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ, το προϊόν χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Τα συγκεκριμένα μουστοκούλουρα είναι ευρέως γνωστά και πωλούνται σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, μαζί με τα άλλα προϊόντα της εταιρείας (κουλουράκια, κριτσίνια κτλ).

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ 350 γρ., ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 01/08/2021 και αριθμό παρτίδας LOT 1111421, που παράγεται από την εταιρεία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΟΣ Ε.Π.Ε.».

Το προϊόν, σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΠΙΣΗΣ:

EURO 2020: Πρόκληση – Ο Ζάεφ έκανε Tweet για την «Βόρεια Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αστεία videos έβλεπε ο πιλότος πριν σκοτώσει την Καρολάιν

Στη λίστα ελληνικών ομάδων ο ελεύθερος Κουλούρης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει παρτίδα απο τα μουστοκούλουρα Τσάνος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.