ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμο 100 ευρώ: Η κυβέρνηση επιβάλλει εκδικητικό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Αρχίζει από σήμερα 17 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.
Πρόστιμο 100 ευρώ: Η κυβέρνηση επιβάλλει εκδικητικό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Το πρόστιμο 100 ευρώ σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται στο 60ο έτος της ηλικίας τους και άνω θα ισχύσει κανονικά από σήμερα.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις και το χάος που επικράτησε στο εσωτερικό της ΝΔ για την επιβολή του συγκεκριμένου πρόστιμου, η επιβολή τίθεται πλέον σε λειτουργία κανονικά, χωρίς παράταση όπως δήλωσε και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόστιμο 100 ευρώ: Τι ακριβώς ισχύει από σήμερα

Από σήμερα 17 Ιανουαρίου λοιπόν, οι πολίτες που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της Ελλάδας και είναι γεννημένοι εως τις 31/12/1961, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ προς το Ελληνικό κράτος αν είναι ανεμβολίαστοι κατά του Covid-19.

Εξαιρούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί κανονικά ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ή την 1 του μονοδοσιακού εμβολίου μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου του φετινού χρόνου. Η ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους μετά την πρώτη δόση μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο είναι ακόμη ένας παράγοντες.

Όσοι πολίτες ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους μετά τις 16 Ιανουαρίου, η επιβολή προστίμου θα αναιρείται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα μετά την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης.

Ποιοι εξαιρούνται από τα παραπάνω

Από το πρόστιμο 100 ευρώ εξαιρούνται όσοι:

  • Έχουν πιστοποιητικό νόσησης και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
  • Έχουν αιτηθεί για εμβολιασμό κατ’ οίκον και αυτός δεν έχει γίνει ακόμη
  • Είναι εμβολιασμένοι από το εξωτερικό
  • Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους έγινε έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.

Όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε πίσω ούτε την τελευταία στιγμή, στην επιβολή του παράλογου εκδικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών. Τόσο οι φωνές των υγειονομικών, της επιστημονικής κοινότητας ,αλλά και εμβολιασμένων πολιτών που είναι επίσημα κατά της υποχρεωτικότητας δεν πτόησαν τους υπεύθυνους της κυβέρνησης ούτε στο ελάχιστο.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται άραγε για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης σε αυτή τη χώρα πως η παρέα του Μαξίμου, έχει κλειστεί στον δικό της μικρόκοσμο, περιτριγυρισμένη από αυλικούς και πάσης φύσεως επικοινωνιολόγους οι οποίοι δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο και την κοινωνία;

Κυβερνήσεις που έχουν κλειστά τα αφτιά και τα μάτια τους στις απαιτήσεις των καιρών, γίνονται σύντομα… θλιβερό πολιτικό παρελθόν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόστιμο 100 ευρώ: Η κυβέρνηση επιβάλλει εκδικητικό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.