ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση – σοκ της Κομισιόν για «μείωση κατανάλωσης 4 ώρες την ημέρα» – Ένα βήμα πριν το δελτίο ρεύματος!

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως πρόκειται να εξεταστεί πρόταση της Κομισιόν για «υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης» ρεύματος.
Πρόταση – σοκ της Κομισιόν για «μείωση κατανάλωσης 4 ώρες την ημέρα» – Ένα βήμα πριν το δελτίο ρεύματος!

Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας καλεί τον ελληνικό λαό να προσαρμοστεί στα ενεργειακά δεδομένα, αλλιώς να «πεθάνει», η Κομισιόν προδιαγράφει το ζοφερό τοπίο του ενεργειακού «θανάτου» των λαών της Ευρώπης, με μέτρα σοκ που φτάνουν ως και την εξέταση για καθιέρωση δελτίου ρεύματος!

Ενώ οι Ρώσοι που δήθεν θα «γονάτιζαν», έως τώρα αντιμετωπίζουν τις… βαρύτατες συνέπειες του να μην έχουν πια… McDonald’s και Coca-Cola, οι ευρωπαίοι με την αυτοκτονική πολιτική των ηγετών τους, οδεύουν προς έναν βαρύ και «μαύρο» χειμώνα με «σβηστά» δημόσια κτίρια, σκοτεινά μνημεία, σκοτεινούς δρόμους, «αστυνόμευση» της κατανάλωσης ενέργειας ,και στο βάθος σκέψεις για ενεργειακό «lockdown» με υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης του ρεύματος!

Ειδικότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας, προκειμένου να εξετάσουν τις προτάσεις της Κομισιόν για μέτρα στήριξης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα για τις αυξανόμενες ενεργειακές τιμές. Ένα από τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι η «υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης 3-4 ώρες την ημέρα», δηλαδή με κάθε επισημότητα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το να καθιερωθεί δελτίο ρεύματος σε χώρες της Ευρώπης!

Σύμφωνα με το Reuters, την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας, Γιόζεφ Σικέλα, που έγραψε στο Twitter:

«Στις 30 Σεπτεμβρίου, θα τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε την περασμένη εβδομάδα».

Νωρίτερα, το Bloomberg, μετέδιδε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προτείνει έναν υποχρεωτικό στόχο για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας -ένα βήμα πριν το δελτίο- μαζί με μέτρα για τη διοχέτευση των κερδών των ενεργειακών εταιρειών στους καταναλωτές. Η συγκεκριμένη πρόταση, περιλαμβάνεται στο προσχέδιο που θα παρουσιάσει η Κομισιόν και στο οποίο περιλαμβάνεται και ο φόρος στα υπερκέρδη των εταιρειών.

Όσον αφορά στην εξοικονόμηση της ενέργειας, η συγκεκριμένη πρόταση θα θέτει δύο στόχους:

  • Τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης
  • Τη μείωση της ζήτησης σε συγκεκριμένες ώρες αιχμής

Αυτό που, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι με ποιον τρόπο τα κράτη-μέλη θα επιτύχουν τον συγκεκριμένο στόχο, που αναμένεται να είναι και υποχρεωτικός.

Η νέα πρόταση θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Βλέπουμε πως η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης του Ουκρανικού συνεχίζει να είναι με διαφορά η ΕΕ, αφού χάριν της Ουκρανίας η Γηραιά Ήπειρος συνεχίζει να βρίσκεται παγιδευμένη σε με διελκυστίνδα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Και το χειρότερο είναι πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες όχι μόνο δεν φαίνονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε διπλωματικούς χειρισμούς που θα μας έβγαζαν από την ενεργειακή κρίση, άλλα μοιάζουν και να επιθυμούν να εργαλειοποιήσουν πλήρως την κατάσταση, προκειμένου να ασκήσουν πιο ασφυκτικό έλεγχο στους λαούς της Ευρώπης, ακριβώς όπως έγινε και με την περίπτωση της πανδημίας.

Κατά τα άλλα είχαμε ανέκαθεν τους φανατικούς ευρωπαϊστές να παρουσιάζουν το αφήγημα πως η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να εγκαταλείψει το ισχυρό «άρμα» της ΕΕ, γιατί θα συνέβαιναν στη χώρα μας όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Και σήμερα βρισκόμαστε θεατές μιας ΕΕ, όπου ο πληθωρισμός καλπάζει, τα σπιτικά παγώνουν, το ρεύμα μετατρέπεται σε πολυτέλεια, η αγοραστική δύναμη εργαζόμενων και συνταξιούχων εξαφανίζεται, η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών, τα δημόσια ταμεία αδειάζουν από τις επιδοτήσεις φτώχειας, και οι ευρωπαίοι «εκπαιδεύονται» να ζουν με δελτία και ψηφιακά κουπόνια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόταση – σοκ της Κομισιόν για «μείωση κατανάλωσης 4 ώρες την ημέρα» – Ένα βήμα πριν το δελτίο ρεύματος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.