ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση – «βόμβα» έκανε ο Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ: «Να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ και για εμβολιασμένους»!

Εξανεμίζονται σιγά - σιγά τα «προνόμια» που μοιράζει η κυβέρνηση, αφού ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε πως πρέπει να γίνονται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εμβολιασμού.
Πρόταση – «βόμβα» έκανε ο Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ: «Να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ και για εμβολιασμένους»!

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Γκρεμίζεται μέρα με τη μέρα το αφήγημα της «κανονικότητας» μετά τον εμβολιασμό, αφού γίνονται ολοένα και περισσότεροι οι «ειδικοί» που υποστηρίζουν πως τα κρούσματα πρέπει να ιχνηλατούνται και σε εμβολιασμένους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», πρότεινε να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ και για πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους. Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας εμβολιασμένος, που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του».

Ο Δ. Σαρηγιάννης βασιζόμενος σε επιδημιολογικά μοντέλα, εκτίμησε πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων που μπορεί να φτάσουν ως και 5.000 ανά μέρα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, και τόνισε πως «Αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού», προσθέτοντας πως θεωρεί σημαντικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει

Με τέτοιες τοποθετήσεις «ειδικών» σαν του κ. Σαρηγιάννη, η στρατηγική της κυβέρνησης να αφήνει έξω από κάθε υγειονομικό έλεγχο τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, μοιάζει τυχοδιωκτική και επικίνδυνη. Ένα ποσοστό της τάξεως του 12% που – σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη – είναι η πιθανότητα να προσβληθεί από τον ιό ένας εμβολιασμένος, αφήνει ένα αρκετά σημαντικό «παράθυρο» μετάδοσης και νόσησης σε εργασιακούς χώρους.

Ήδη έχουν παρατηρηθεί ξεσπάσματα κρουσμάτων ακόμα και σε νοσοκομεία (όπως στο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο της Έδεσσας). Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και να μη λαμβάνει σοβαρά μέτρα για υγειονομικό έλεγχο σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή που έβγαλε σε αναστολή 7.000 υγειονομικούς που δεν τους έδωσε το δικαίωμα ούτε καν να εργάζονται πραγματοποιώντας συχνά τεστ, δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα που οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι ολόκληρης της χώρας διασπείρουν τον ιό μέσα σε κλειστούς εργαστιακούς χώρους ή χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε απλά το αυτονόητο, το οποίο θα έπρεπε εδώ και μήνες που είναι γνωστό πως οι εμβολιασμένοι νοσούν (ηπιότερα) και μεταδίδουν, να αποτελέσει το επόμενο βήμα της κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως το Μαξίμου συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόταση – «βόμβα» έκανε ο Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ: «Να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ και για εμβολιασμένους»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.