ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη κατοικία: Αρχίζουν από σήμερα οι αιτήσεις

Πρώτη κατοικία: Σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όπως υπολογίζεται τουλάχιστον 180 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν βρεθεί με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, που θα καταφέρουν μέσω των αιτήσεων να ενταχθούν στην πρώτη ρύθμιση. Από αυτά τα 50 χιλιάδες δάνεια είναι επιχειρηματικά και επαγγελματικά, στα οποία έχει τεθεί ως...
Πρώτη κατοικία: Αρχίζουν από σήμερα οι αιτήσεις

Πρώτη κατοικία: Σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όπως υπολογίζεται τουλάχιστον 180 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν βρεθεί με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, που θα καταφέρουν μέσω των αιτήσεων να ενταχθούν στην πρώτη ρύθμιση.

Από αυτά τα 50 χιλιάδες δάνεια είναι επιχειρηματικά και επαγγελματικά, στα οποία έχει τεθεί ως εγγύηση η πρώτη κατοικία.

Πρόσβαση στην πλατφόρμα θα υπάρχει μέσα από τους κωδικούς του TAXISnet μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (keyd.gov.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ένα διάστημα τεσσάρων με επτά ημερών για να υποβάλουν την αίτηση του και να έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έτσι θα κριθεί αν είναι συμβατός με τις προϋποθέσεις και θα προκύψει η δόση δανείου που θα πρέπει να πληρώνει.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια υπαγωγής όπως αποτυπώνονται στο νόμο είναι:

*Περιουσιακά Η κάλυψη θα γίνεται για πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ και επιχειρηματικό δάνειο με προσημείωση πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι και 175.000 ευρώ. Θα καλύπτεται επίσης πρόσθετη ακίνητη περιουσία ως και 80.000 ευρώ στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά μέσα του νοικοκυριού

*Εισοδηματικά Το εισοδηματικό κριτήριο ξεκινάει από τα 12.500 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό που θα προσαυξάνεται κατά 8500 για την ή τον σύζυγο και 5000 για κάθε προστατευόμενο μέλος φτάνοντας κατ ανώτερο τα 36000 ευρώ .

Καταθέσεις το όριο καταθέσεων για να μπορεί να υπαχθεί στο νέο νόμο περιορίστηκε τελικά στα 15.000 .

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη κατοικία: Αρχίζουν από σήμερα οι αιτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.